16. juli 2024

Tenåringen finner en døende hest i grøftekanten. Det hun gjør da imponerer ALLE!

Da tenåringsjenta Kelsey og moren hennes var på vei til et loppemarked i Illinois, USA, valgte de å ta en ny rute heller enn den de alltid pleide å ta. Det skulle redde et liv bare noen minutter senere.

Det var grytidlig om morgenen, og Kelsey satt å kikket ut av vinduet da hun plutselig fikk øye på en rar haug på gresset ved siden av veien. Hun ba moren om å stanse bilen, og løp ut – først da skjønte hun hva det var hun hadde sett.

Det var en hest som hadde kollapset i grøftekanten. Den var bare skinn og bein, og så ut som om den hadde blitt mishandlet over lengre tid. Det stakkars dyret var helt utmattet, hadde store smerter, og så ut som om den holdt på å gi opp.

Kelsey og moren sto helt målløse. De hadde aldri sett noe så ille før, og de prøvde forsiktig å hjelpe hesten med å komme seg opp igjen. De prøvde så å få den inn i en henger, men den nektet og ble helt ifra seg. Den var for redd.

Men den så ut til å like å være i nærheten av Kelsey, og hun nektet å la det stakkars dyret bli igjen alene til hjelpen skulle nå dem. Da kunne det være for sent uansett, og det var ingen garanti at de ville klare å få den med seg heller.

Det var da hun kom på ideen som skulle redde livet dens – selv om Kelsey selv måtte slite for det.

Hun tok tak i grimen til hesten og begynte å lede den sakte nedover veien. Det var starten på den 14 km lange turen hjem til Kelsey og familien hennes. Hele veien hvisket hun oppmuntrende og snille ord til hesten for å berolige den, og for å få den til å føle seg trygg: Alt ville bli bra nå.

Den fulgte villig etter henne, og så ut til å hente styrke fra Kelsey, selv om den fremdeles hadde store smerter. De brukte hele fire timer på å komme seg hjem, men jobben var ikke over enda. Nå trengte hesten medisinsk hjelp og masse kjærlighet og omtanke!

Beina stakk ut under huden dens, øynene var sammenklistret, knærne var hovne, og den var både utsultet og utmattet.

Den hadde det virkelig vondt…

Nå antar mor og datter at den må ha rømt hjemmefra for å lete etter mat. Selv sier Kelsey: «Jeg skjønner bare ikke hvordan kan gjøre noe slikt mot et levende vesen. Hvordan kan noen legge seg, vel vitende om at hesten deres sulter til døde?»

De første dagene var det svært usikkert om den kom til å overleve i det hele tatt, og Kelsey sov sammen med den i stallen. Annenhver time sto hun opp for å sjekke pasienten sin, og gi den det den trengte.

Hun gav ham også et navn: Sonny.

Etter bare noen dager begynte han å komme seg, og med Kelseys stadige omsorg blir han sterkere for hver dag som går. Nå, i sitt nye hjem sammen med Kelsey, vil han aldri trenge å bekymre seg for noe igjen, og de to har begge funnet seg en venn for livet.

Sonny var utrolig heldig den dagen! Hvis ikke moren til Kelsey hadde bestemt seg for å prøve en ny rute ville han aldri ha blitt funnet i tide. Nå har han et kjærlig hjem der han får alt det han trenger, og hvor han er elsket og satt pris på.

 

SE videoen nedenfor, og DEL denne historien med vennene dine på Facebook om du også ville ha hjulpet et dyr i nød!