I 2008 vant 19-åringen The Biggest Loser. 9 år senere er han brannmann og ser SLIK ut:

1683

I 2008 vant Sam Rouen den tredje sesongen av den amerikanske TV-serien The Biggest Loser, der målet er å gå ned mest i vekt på kort tid. 19-åringen veide 154 kg da han meldte seg på, og hadde gått ned hele 71 kg da han vant!

Men det som ofte er et problem med slike serier og slankekurer, der målet er å gå ned mye på kort tid, er at man legger fort på seg igjen også. Det blir rett og slett umulig å følge slike planer i lengden, og de er ofte ikke tilrettelagt for det vanlige livet som inkluderer jobb, stress, familie, og venner.

Men heldigvis klarte Sam å finne den gyldne balansen i hverdagen, og han ser nå bedre ut enn noen gang!

«10 år, jøss…! Det er lenge siden. Så mye har skjedd, både positivt og negativt, og alt midt imellom. Høye topper og dype daler. Alt jeg vet er at jeg har møtt så mange fantastiske mennesker, og jeg er utrolig takknemlig for det,» sier Sam.

Nå har Sam funnet kjærligheten, jobber i brannvesenet, og har nylig deltatt i en kalender med brannmenn der pengene de tjener på kalendersalget går til et veldedig formål. Videre jobber han også med å forelese og trening og sunne matvaner, og ønsker å hjelpe andre med å leve et sunnere liv.

Men selv om han har forandret seg veldig fra hvordan han så ut da han var 19, tenker han ofte tilbake på tiden da han var overvektig.

«Jeg er fortsatt veldig selvbevisst. Jeg kan få litt angst over å ta av meg t-skjorta på stranda og slikt,» forteller han.

Sams historie er til inspirasjon for mange, og spesielt for unge. Han hadde nemlig lagt på seg masse vekt i barndommen, og fikk snart problemer med overvekt i tenårene. Men nå viser han at det går an å bryte seg ut av dette, og at unge ikke trenger å være fanget i sin egen kropp. Det gjelder bare i å få inn litt sunne mat- og treningsvaner!

Under kan du se hele forvandlingen hans:

Sam fikk tidlig problemer med vekta i tenårene.

I 2008 stilte han opp i The Biggest Loser i håp om å forandre livet sitt.

Han gikk fra 154 kg…

…til 83 kg! Sam gikk ned utrolige 71 kg på bare 12 uker!

Men etter at konkurransen var over, falt ikke Sam tilbake i gamle vaner. Han ville fortsette sin sunne, nye livsstil. Nå har han trent regelmessig og spist sunt i nesten 10 år.

«Jeg er nesten litt avhengig av styrketrening nå, og jeg elsker å kjøre harde sett med broren min,» sier Sam.

Han har til og med oppfylt barndomsdrømmen sin: Å bli brannmann.

Nå har han en så sterk kropp at han ofte blir spurt om å stille opp i brannmennenes kalender.

Snakk om forvandling!

Han er nå forlovet med sin store kjærlighet, Dani.

Men til tross for sin store suksess så har han beina godt plantet på jorda, og husker godt utfordringene han møtte da han var overvektig.

Denne forvandlingen forteller oss at ingenting er umulig!

Det kreves stor mental styrke for å klare å vende om på hele livsstilen sin, men Sam vil at alle skal vite at de har det som skal til for å lykkes.

Nå deler vi Sam sin historie slik at flere kan la seg imponere og inspirere! DEL gjerne med vennene dine på Facebook hvis du også synes at dette var en utrolig forvandling!