22. juli 2024

I LIVSFARE: Rullestolbrukeren satt seg fast på togskinnene. Da kom 17-åringen til unnsetning!

«Ungdommer nå om dagen..!» – Dette er kanskje noe du har hørt før, og ofte i en ganske negativ sammenheng. Ungdommer får nemlig ofte et svært dårlig rykte på seg når noen på deres alder finner på noe idiotisk, men det er viktig å huske på at ikke alle er slik!

«De er for mye på mobilen, de har ikke folkeskikk, de er late, de er..» -og slik fortsetter det. Men med denne historien fra Sverige håper jeg at neste setning blir: «De er ansvarsfulle, modige, og handlekraftige!»

På fredag var 17 år gamle Johan Gärtner på vei hjem fra skolen, og syklet mot togskinnene da alarmen om at bommene gikk ned startet. Vanligvis ville det betydd at han ville ha roet ned farten på vei mot bommen, men ikke denne gangen:

En mann i rullestol satt fast på skinnene!

Johan forteller: «Jeg var på vei hjem fra skolen rakk ikke tenke så mye. Han hadde en el-rullestol og den hadde satt seg fast på skinnene. Jeg så hvordan hjulene liksom bare snurret rundt uten at han kom seg løs. Samtidig startet alarmen om at bommene gikk ned. Så jeg kastet meg av sykkelen og dro ham løs.»

Den unge helten hadde kastet seg frem og fått mannen bort fra skinnene og i sikkerhet bare noen øyeblikk før toget kom. For et mot!

Etter hendelsen var det flere som tipset avisene om den utrolige hendelsen, og han blir nå hyllet som en helt – men selv trekker gutten på skuldrene av egen innsats og sier at det var en selvfølge å hjelpe mannen i livsfare.

«Jeg vil ikke at noen skal tro at jeg vil ha skryt for dette,» sier han i etterkant av hendelsen.

For en FANTASTISK ungdom – og det finnes mange flere av dem der ute! Når jeg hører slike historier tenker jeg at fremtiden er i gode hender.

DEL denne historien med vennene dine på Facebook, og la dem vite hvor mange flotte ungdommer som også finnes der ute!