De var gift i 70 år, og han lovte å alltid være med henne. Det løftet holdt han selv i døden:

924

For 70 år siden sto Isabell og Preble Staver foran alteret, og lovte å elske og ære hverandre til døden skilte dem ad. Det løftet tok Preble enda litt lenger.

Paret fra Virginia, USA, møttes for over 70 år siden på en blind date. De falt for hverandre øyeblikkelig, men skjebnen skulle komme i veien for det nyforelskede paret: 2. verdenskrig brøt ut.

Begge gjorde øyeblikkelig en innsats for å kjempe for freden, og mens Isabell reddet liv hver eneste dag som sykepleier, reiste Preble til fronten sammen med den amerikanske marinen.

Men hele tiden kjempet de for det samme – for drømmen om å komme hjem til hverandre igjen, og leve lykkelige i alle sine dager. Og noen ganger går heldigvis drømmer i oppfyllelse.

Bare fem måneder etter krigens slutt sa de ja til hverandre foran venner og familie, og sammen fikk de fem barn. Sammen skapte de et vakkert hjem for familien sin, og de våknet opp lykkelige hver morgen.

Men i 2013 skulle livet by på enda en utfordring: Isabell blir dement, og hun kan ikke bo hjemme lenger. For Preble er dette helt uutholdelig, og han flytter selvfølgelig inn sammen med henne, selv om han selv ikke trenger pleie. Han orker simpelthen ikke å være borte fra henne igjen. Krigen var lenge nok.

Noen dager visste ikke Isabell hvem han var, og hjertet hans brast litt hver gang hun så undrende på ham. Men de dagene hun kjente ham igjen, og mimret om livet deres sammen, da klarte han ikke å slutte å smile.

Når han fyller 96 år har han bare ett ønske: å få sove ved siden av sin kjære igjen. Pleierne oppfyller så gjerne dette ønsket, og triller ham inn til konas rom i rullestolen. Men da han kommer inn i rommet har kona en overraskelse til ham: så snart Isabell legger hodet på brystet hans begynner hun å  synge ‘Happy Birthday’ – ikke bare visste hun hvem han var, men hun husket også at han hadde bursdag!

Hun sang med en tynn stemme, men det var nok til å få hele ansiktet hans til å lyse opp. De to sovnet like etter uten å si et ord – de bare holdt rundt hverandre. Datteren Laurie forteller: «Det var bursdagspresangen fra mamma. Han var bare så glad for å kunne sove nær henne.»

Men noen dager senere skjer det: Legene sier at Isabell ikke har lenge igjen, og at det er på tide å si farvel. Den 95 år gamle kvinnen holder ektemannens hånd mens hun tar sitt siste åndedrag. Og uten noen forvarsel, bare 14 timer senere sovner Preble stille inn han også. Han fulgte sin kone gjennom hele livet, og han skulle gjøre det samme i døden.

For en vakker kjærlighetshistorie..! DEL den gjerne hvis du er enig i at dette var ekte kjærlighet!