Denne kvinnen lager unike dukker til syke barn – SE de hjertevarmende bildene!

659

Det er ingen tvil om at barn elsker dukker, det har de gjort i flere århundrer, men disse dukkene er helt spesielle!

For mens «vanlige» dukker er populært blant «vanlige» barn, så er det noen barn som faller utenfor… De er kanskje syke, har brannskader, hudsykdommer eller mangler lemmer, og å leke med en «vanlig» dukke blir ofte en slags påminnelse om at de selv er annerledes.

 

Sosialarbeideren Amy fra USA elsket selv dukker som liten, og fikk ofte bruk for dem i jobben på sykehus. Det var for fire år siden da hun arbeidet på en kreftavdeling for barn at hun begynte å bruke dukker som en del av terapien, og oppdaget hvordan barna lettere åpnet opp om følelsene sine med dukkene.

Facebook/A Doll Like Me

 

Men Amy la også merke til en annen viktig ting: «Jeg så at de syke barna ikke alltid likte dukkene når de selv var fysisk handikappet eller begrenset på andre måter. Dukkene så alltid sunne og friske ut, mens barna ikke var det. Mange gutter og jenter strevde med å identifisere seg med dem.»

Facebook/A Doll Like Me

 

På samme tid hjalp Amy et barn som holdt på å gjennomgå et kjønnsskifte. Han hadde en favorittdukke, og Amy sydde den om fra en jentedukke til en guttedukke – akkurat som barnet selv. Resultatet ble så bra at en venn spurte Amy om ikke hun kunne lage en til datteren som hadde et amputert bein også. Og så var ideen født!

Facebook/A Doll Like Me
Facebook/A Doll Like Me

 

Amy fikk flere og flere forespørsler bra barn og deres foreldre om å lage individualiserte dukker som lignet barna, så om en liten jente manglet en hånd så gjorde dukken det også.

Facebook/A Doll Like Me

 

Nå, over de siste fire årene har Amy laget godt over 300 dukker og ventelisten er lang. Dukkene koster ca. 90 euro, men hun prøver å hjelpe foreldre som ikke har råd enten ved å betale ut av egen lomme eller ved å be om donasjoner fra godhjertede mennesker.

Facebook/A Doll Like Me

 

«Uansett hva det koster, uansett hva jeg må gjøre for å få det til: syke barn skal få dukkene sine! Dette er ikke en jobb eller et firma, jeg ville bare gjøre det riktige. Målet mitt er å fullføre alle dukkene, uansett om foreldrene har penger til det eller ikke,» sier Amy, som lager dukkene på fritiden sin.

Facebook/A Doll Like Me

 

For et godt menneske hun er! På dagene jobber hun med syke barn, og selv på fritiden arbeider hun for at syke barn skal få det litt bedre med seg selv… hun er så snill at jeg blir helt rørt! DEL denne artikkelen med vennene dine på Facebook for å hylle Amy og det fantastiske arbeidet hun gjør!