Barnepsykologen: Ta vare på søsknene dine, de kan være de viktigste personene i livet ditt!

870

Hvis du har søsken selv, så skjønner du virkelig betydningen av søskenkjærlighet. I det ene øyeblikket krangler og skriker man til hverandre, mens i det neste så er man klar til å gå igjennom ild og vann for dem.

Ofte er broren eller søsteren din din beste venn når du vokser opp, men dessverre er det også slik at man glir ifra hverandre som voksne. Men nå advarer barnepsykologen Margrethe Brun Hansen om nettopp dette!

Den danske barnepsykologen forteller nemlig at søsknene dine kan være de viktigste personene gjennom livet ditt.

«Søsken har en stor betydning for et barns personlighet, sosiale utvikling og oppfattelse av seg selv. Relasjonen mellom søsknene har stor  betydning for hvilke roller og relasjoner vi får til andre senere i livet,» forteller hun, og fortsetter: «Et bra søskenforhold kan være den viktigste relasjonen du har gjennom hele livet ditt.»

Foreldrenes rolle er viktig fra starten av, mener hun, og sikter til hvordan foreldrene lærer barna å vise respekt for hverandres ulikheter og følelser når de krangler eller er sjalu og uenige.

«Det er viktig at foreldrene fortsetter å lære barna å vise respekt for forskjeller, og lære dem å motta alle: de følsomme, aktive, de som like sport og de som liker frimerker. Og ikke bare at de gir plass, men at de gjenkjenner forskjellene som en styrke,» sier Margrethe Brun Hansen til dansk radio.

Hun forklarer det at søsken er som et speilbilde av seg selv, og at de har vært med oss siden fødselen – noe ingen andre har!

Hun sammenligner en familie med et lite samfunn som tar for seg kjærlighet, konflikter og sosial oppførsel, og derfor er søsken noe vi aldri bør ta for gitt.

Søsknene dine har alltid vært der for deg, og vil alltid være på ditt lag… Derfor bør vi aldri slutte å sette pris på dem!

DEL dette gjerne med vennene dine på Facebook for å vise andre hvor viktige søsken er!