9 HEMMELIGHETER mammaen din har skjult for deg:

3798

Noe som irriterte meg grenseløst da jeg var barn var at når mammaen min frøs, da kledde hun på meg, heller enn seg selv – selv om jeg ikke var kald! Men etter å ha lest disse 9 hemmelighetene, gir alt plutselig litt mer mening…

Dette er hemmelighetene mødrene våre skjuler for oss, og som mange av oss kommer til å skjule for våre egne barn. Kjenner du deg igjen i noen av disse?

1. Du er grunnen til at hun gråt så mye.

Hun gråt av glede da hun fikk vite at hun var gravid med deg. Hun gråt når hun hun fikk holde deg i armene sine for første gang. Hun gråt når du var syk eller hadde vondt. Hun gråt av stolthet da du tok ditt første skritt, og alt som skjedde etter.

2. Hun har også lyst på det siste kakestykket.

Men hun påstår at hun er stappmett når hun skjønner at du også har lyst på det. «Jeg har egentlig aldri vært så glad i kake» er en løgn som forteller oss: «Jeg elsker kake, men jeg elsker deg så endeløst mye mer!»

3. Hun er alltid bekymret for deg.

Selv før du ble født har mammaen din bekymret seg for deg, og hun vil sette himmel og jord i bevegelse for å sørge for at ingenting vondt skjer deg. Du fikk kanskje kjeft da du kom hjem for sent som tenåring? Det er bare fordi hun bekymret seg syk over deg, og alltid så for seg det verste…

4. Hun har tålt ufattelig mye smerte – gang på gang – på grunn av deg.

Fødselen i seg selv er den største smerten man kan kjenne, og de ni månedene før var ikke akkurat en dans på roser de heller. Du har bitt henne, sparket, klort, og revet ut håret hennes, men så snart dere delte et smil hadde hun glemt alt.

5. Hun er ikke perfekt.

Kanskje hun går deg på nervene noen ganger, eller ikke gjør ting på den «rette» måten. Men hun gjør alltid så godt hun kan for deg, og hun er sin egen største kritiker.

6. Hun elsker å se på deg.

Hun tilbrakte timevis med å bare se på deg da du var liten. Hun så på deg mens du sov med et smil om munnen, og det fikk hjertet hennes til å banke av glede hver eneste gang.

7. Når du gråt, raste verden rundt ned henne.

Hvert gråtkvalte hikst fra deg var som en kniv i hjertet. Det fantes ingenting viktigere enn å trøste deg og gjøre deg glad igjen.

8. Å gi slipp på deg var det vanskeligste i verden.

Hun visste helt fra du ble født at du skulle vokse opp og leve ditt eget liv. Dine første steg, første dag i barnehagen, første skoledag, første kjæreste, din første leilighet – alt virker for deg som om det har tatt evigheter. Men for mammaen din har dette gått så altfor fort. Det er derfor det er så vanskelig for henne å gi slipp på deg.

9. Hun ville gjort alt igjen.

Til tross for smerte, frustrasjon og motgang, var alltid kjærligheten størst. Hun ville ha gjort det hele på ny igjen, fordi hun elsker deg.

Husk på å fortelle mammaen din at du er glad i henne, eller ring henne bare for å skravle litt. Hun har ofret alt for deg tidligere, og bare å få høre stemmen din betyr fremdeles alt i verden for henne. DEL disse hemmelighetene med vennene dine på Facebook for å hylle mammaene der ute!