Den 11-årige jenta får sin første mens på skolen: Da NEKTER læreren henne å gå på toalettet

1255

Foreldrene raser etter at 11-åringen deres ble tvunget til å blø gjennom klærne sine da hun fikk sin første mens i skoletimen. Jenta hadde spurt flere ganger, men ble nektet gang på gang. Nå forlanger mammaen at skolen tar hensyn til unge jenters behov.

11-åringen fra Bristol i England opplevde alle ungjenters mareritt da hun plutselig fikk sin første mens på skolen – midt i timen. Hun rakte opp hånden og spurte om hun fikk gå på toalettet, men fikk et surt «Nei, det skulle du ha gjort i friminuttet!».

Hun spør flere ganger, men blir nektet hver gang.

Resultatet ble at hun blødde gjennom klærne sine, slik at alle kunne se hva som hadde skjedd, og den fornedrende hendelsen rystet jenta så mye at neste gang hun fikk mens, ville hun ikke gå på skolen av frykt for at det samme skulle skje igjen.

 

 

Nå går mammaen hardt ut mot skolen, men holder seg anonym for å skjerme datteren:

«De burde ikke få unge jenter til å føle seg skyldige for at de må gå på do og håndtere en så naturlig ting. Nå er hun redd for å gå på skolen fordi hun kanskje ikke får lov til å forlate klasserommet»

Så, neste gang hun fikk mensen tryglet hun mammaen om å få bli hjemme å gjøre skolearbeid heller. Hun var livredd for at det samme skulle skje igjen, og mammaen ringte til skolen for å høre om hun kunne bli hjemme.

«[Etter den første gangen det skjedde] ringte jeg skolen og klaget, men da sa de bare at det ikke skulle skje igjen. De virket som om de var lei seg for hva som hadde skjedd, men de sa aldri noe om hvordan de skulle forhindre at det samme skulle skje igjen. 

Når hun fikk mensen igjen var hun livredd for å gå på skolen. Jeg ringte til skolen for å si at hun skulle være hjemme med meg, men skolen sa at jeg ikke kunne holde henne hjemme av den grunnen.»

Dette forsto hun selvsagt, men hun fortalte at datteren var redd for at det samme skulle skje igjen, og ble forsikret om at lærerne skulle ta ekstra hensyn til dette.

Så skjedde det samme igjen.

Samme dag spurte jenta igjen om hun kunne få gå på toalettet, men læreren nektet henne igjen.

Denne gangen var det en mannlig lærer, og han ble irritert når jenta fortsatte å spørre. Han kjeftet på henne og truet med å sende henne inn i et annet klasserom hvis hun fortsatte å «mase».

 

Når mammaen fikk høre om hva som hadde skjedd (igjen!) så hun rødt. Hun kontaktet igjen skolen men fikk til svar at de ikke lar elevene forlate klasserommet under timene og at alle toalettbesøk må planlegges til friminuttene.

«De VET hva unge jenter går gjennom en gang i måneden, og de må få lov til å forlate timene en gang iblant – ikke bare i friminuttene!»

Dette er totalt uakseptabelt for unge jenter som plutselig kan oppleve sin første mens eller uregelmessige blødninger.

Nå deler vi mammaens budskap slik at flere kan være oppmerksomme på å ta ekstra hensyn til nettopp dette. DEL hvis du også er enig med denne mammaen!