16. juli 2024

11-åringen graver i sanden. Plutselig får han tak i armen til en liten jente!

Det er en helt vanlig ettermiddag på stranda Marina Dunes i California, USA, og barna er ute å leker.

Der er også 11 år gamle Conner Fitz-Gerald med vennene sine, og de kaster ball til hverandre og graver i sanden.

Conner bestemmer seg for å bygge en «sandhule» og setter i gang med å grave. Plutselig kjenner han noe, og skvetter til – det kjentes ut som en liten arm!

Conner blir skremt, men graver som en gal for å forsøke å hjelpe, hvis det ikke er for sent allerede. Snart klarer den modige gutten å dra den lille jenta ut fra sanden.

Munnen og øynene hennes er fulle av sand, og hun puster ikke. Det er ingen voksne i nærheten så han sender vennene sine for å hente hjelp, og begynner selv å gi henne hjerte-lunge redning. Han har nemlig sett at det er det de gjør på TV når noen ikke puster.

Og det virker! Snart begynner den lille jenta å puste, og foreldrene kommer løpende for å hjelpe. De ringer en ambulanse og hun blir tatt med i full fart til sykehuset.

Det viser seg at den lille jenta er 5 år gamle Alyssa Bostic, og hun hadde vært begravd under sanden i flere lange minutter før hjelpen kom. Hun hadde prøvd å grave en «sandhule» selv og krøpet inn, deretter hadde den rast ned rundt henne.

Pappaen til Conner er utrolig stolt over sønnen sin og hvordan han reagerte når han kom over denne skremmende situasjonen. Det er ingen tvil om at han reddet Alyssas liv den dagen.

Du kan se hele historien i videoen nedenfor, og den viser virkelig viktigheten av å lære alle grunnleggende livredning.

SE videoen, og DEL den videre med vennene dine på Facebook for å hylle denne unge helten!