Denne skandalen får dyrevenner til å KOKE: Rytterens grufulle handling blir fanget på kamera!

452

Hester er noen fantastiske skapninger, og mange av oss har et forhold til disse flotte dyrene. Enten du har din egen, har ridd hele livet, eller om du bare liker å se på dem, så vet du at man aldri, ALDRI, skal slå en med bare knyttnevene!

En jockey burde virkelig også ha kunnskap til dette, siden hans profesjonelle liv avhenger av et godt forhold til disse vakre, stolte dyrene.

Det hele fant sted på onsdag da det var et galopp-løp i Port Lincoln, Australia.

Kameraet fanger hvordan den illsinte jockeyen Dylan Caboche (22) prøver å kontrollere hesten ‘She’s Reneldasgirl’.

Hun er litt vilter og nervøs, og vil ikke gå dit han prøver å føre henne. Da mister Dylan besinnelsen helt.

Han hopper plutselig ned fra hestens rygg, knytter neven, og slår hesten hardt i ribbeina – rett foran øynene til sjokkerte tilskuere!

Denne videoen ble publisert av Brisbane 7 News, og fikk øyeblikkelig sterke reaksjoner. Heldigvis så også forbundet Thoroughbred Racing S.A. Limited det også, og svarte med å utestenge Dylan frem til 1. desember.

Dette er ikke dyrevennene rundt om i verden fornøyde med.

De mener at denne straffen var alt for mild, og interesseorganisasjoner skriver:

«Du får ikke slå en hest og komme unna med det. Om jockeyen ikke klarer å kontrollere temperamentet sitt, fortjener han ikke å få være på banen. Om dette er det som skjer på en konkurransedag, så kan vi bare forestille oss hva som skjer bak kulissene.»

Selv sier rytteren at han mistet hodet, og at han han ikke akkurat er stolt over handlingene sine. «Å slå en hest er ikke rett. Jeg mistet hodet og det burde ikke ha skjedd.»

Til de som krever at han får livstids-forbud etter hendelsen sier han: «Det er vel litt ekstremt..». Nå får han dødstrusler og har bestemt seg for å ta en pause fra hestesporten en liten stund fremover.

SE videoen nedenfor, og DEL denne historien hvis du også synes at 2 uker er en altfor mild straff for en så alvorlig, voldelig handling!