Den døende sjimpansen møter sin eldste venn for siste gang. Se videoen som rører alle til TÅRER

421

Vennskap er noe av det aller mest verdifulle som finnes på denne jorden. Og et ekte, gammelt vennskap er virkelig nydelig å få se.

Sjimpansen Mama er hele 59 år gammel, og har ikke lenge igjen å leve. Hun har bodd i en dyrehage i Nederland nesten hele sitt liv, og den gamle damen har alltid vært svært høyt respektert av flokken sin.

Sjimpanser pleier vanligvis ikke å leve stort lenger enn til 50 år, og gamle Mama skjønte at hennes tid nærmet seg slutten. Hun sa farvel til familien og flokken sin, og la seg ned i det myke høyet med en pute.

Hun ville ikke lenger spise eller drikke noe som dyrepasserne prøvde å gi henne.

Professor Jan van Hoff har kjent Mama siden 1972, og bare en uke før hun gikk bort kom han for å besøke henne og si adjø.

Den gamle sjimpanser var først for sliten og trøtt til å klare å kjenne igjen sin eldste venn, men så snart Jan begynner å prate rolig med henne, kvikner hun øyeblikkelig til.

Hans kjente, beroligende stemme virket bedre enn noen medisin på henne. Den svake sjimpansen bryter ut i et stort smil, og klarer ikke slutte å stryke ham ømt på siden av ansiktet og over håret. Mama er overveldet av lykke og klemmer og koser – og spiser til og med noen druer han har tatt med til henne!

Men til slutt må hun legge seg nedpå igjen. Hun legger fornøyd hodet ned på puten, og legger seg godt til rette i høyet. Man kan nesten se et smil om munnen hennes.

SE den hjertevarmende videoen nedenfor, og DEL om du også ble rørt av denne nydelige historien!