22. juli 2024

Forskeren: IKKE reis deg for eldre på bussen!

Jeg har alltid tatt det som en selvfølge at når man ser en eldre person gå ombord på bussen reiser man seg og tilbyr dem plassen sin. «Dette skal man absolutt ikke gjøre,» sier nå helseforskere.

Barn, syke, gravide og eldre burde jo ha mer rett på å sitte på bussen enn oss friske, unge og voksne? Men Muir Gray, en professor som arbeider som rådgiver for Britiske folkehelsemyndigheter Public Health, mener altså at eldre altså ikke bør være blandt dem man reiser seg for.

Grunnen? De eldre trenger heller den trimmen de får av å stå!

«Vi burde oppmuntre til aktivitet når vi blir eldre, ikke si til folk at de nå kan slappe av hele tiden. Ikke sett inn en stolheis hos foreldrene dine, men et rekkverk å holde seg i heller. Og tenk deg om to ganger før du gir opp plassen din på bussen eller toget, og gir det til et eldre menneske. Å stå er bra trening for dem,» forteller han til avisa The Sun.

Forskningen viser nemlig at livskvaliteten til eldre blir bedre om de bare trener litt mer. Muir Gray, oppmuntrer folk til å la eldre bære bæreposene sine selv for å gi dem litt ekstra trening.

Hva synes du om denne beskjeden? Kommer du til å slutte å reise deg for eldre på bussen? DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook!