Mannen angriper den unge kvinnen i parken. Da BRÅSTOPPER joggeren og gjør det eneste rette!

590

Hvis du hadde sett en mann angripe en ung kvinne midt på lyse dagen i en park, hadde du grepet inn? Sagt ifra? Hentet hjelp? Ringt politiet? Eller hadde du ignorert det og gått rett forbi?

Det er lett å tenke at «Jeg hadde grepet inn og stoppet ham!», men det stemmer ikke alltid med virkeligheten…

For sannheten er skremmende. Noen ganger ser vi et menneske i nød, men gjør ingenting. Dette viste seg på sitt verste i det sosiale eksperimentet i videoen nedenfor.

Det hele begynner med at YouTube-kanalen DM Pranks ville belyse problemet med vold mot kvinner, og ønsket å se hvor mange som egentlig ville ha grepet inn for å stanse en mann som angriper og plager en kvinne midt på lyse dagen.

De fikk en mann til å «slå» og angripe sin kvinnelige partner, og filmet mens mennesker kom gående eller joggende i parken.

Alt var falskt, men det visste ikke de forbipasserende.

Resultatet?

Det er forferdelig skuffende.

Mange mennesker gikk like ved kvinnen som tryglet og ba mannen om å stoppe, men gikk bare videre.

Ingen grep inn, ba mannen stoppe, eller viste noe tegn til at de ville hente hjelp. Mannen kunne fint mishandle partneren sin i full offentlighet – midt på lyse dagen.

Men det var heldigvis noen som ikke klarte å ignorere volden.

En jogger stopper noen meter unna paret, og spør mannen hva han holder på meg. Han fikk oppmerksomheten over på seg selv, viste at dette ikke var OK, og satte seg selv i en risikabel posisjon for å hjelpe kvinnen. Her ser vi et godt medmenneske!

Senere kommer det også to andre unge menn løpende mot paret, og river mannen bort fra henne! Mannen må raskt peke til kameraet i buskene for å redde seg selv fra de to som ikke tolererte å se en mann mishandle partneren sin.

Men det triste resultatet av eksperimentet var dette: Bare 4 av 20 mennesker reagerte den dagen!

Hva ville DU ha gjort i denne situasjonen?

SE videoen nedenfor, og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook slik at de også får seg en tankevekker!