16. juli 2024

Tre elever steinet svanen til døde: Nå kastes de ut fra skolen og får IKKE komme tilbake!

Er det noe man bare ikke kan tolerere, så er det dyreplagere. Disse (u)menneskene går til angrep på uskyldige dyr som ikke har gjort noe galt, og tar ut sin egen aggresjon og ondskap på dem – av og til med døden til følge.

Denne saken om dyremishandling har rørt opp sterke følelser i Danmark, hvor elevene går på skole.

Tre danske gutter mellom 16 og 17 år er anklaget for å ha drept en svane med steiner under en skoletur i Italia.

Ifølge italienske medier hadde elevene tatt seg en tur langs sjøen, og der møtt en svane som hadde hisset og hvest mot dem.

Da svarte guttene med å kaste stein på den. Svanen prøvde å flykte til sjøen, men elevene fortsatte å kaste etter den – helt til den døde av skadene.

Nå har hendelsen skapt alvorlige konsekvenser for elevene. Ladelund Efterskole har nemlig bestemt seg for å kaste dem ut fra skolen. Efterskole er en frivillig skoleform som kommer etter den obligatoriske grunnutdannelsen og den frivillige videreutdannelsen.

«Vi har avsluttet samarbeidet med de tre studentene på skolen. De er ikke lengre velkomne her. Guttene ble oppfordret i Italia å kontakte en advokat når de kom tilbake til Danmark. Hva som vil skje med guttene nå får være mellom guttene og foreldrene deres, sier Steffen Bendix Pedersen, rektor på Ladelund.

Men det er ikke alt. Guttene risikerer også 2 års fengsel!

Det blir den italienske ungdomsdomstolen som kommer til å håndtere saken til de tre danskene, men man kan ikke straffes før man er 18 år i Italia.

Straffen for å drepe ett dyr er mellom fire måneder og to år.

Hva synes du – gjorde skolen rett i å kaste guttene ut fra skolen? Skriv gjerne i kommentarfeltet, og DEL historien med vennene dine på Facebook!