22. juli 2024

Forskeren gjemmer kameraer rundt Tsjernobyl. Når han ser bildene HIVER han seg over telefonen!

Den anerkjente forskeren i radioøkologi, Sergey Gashchak, har i mange år forsket på Tsjernobyl-området, og har blitt en av verdens ledende eksperter på flora og fauna der.

 

 

For å bedre kunne forstå hvordan naturen har utviklet seg i dette folketomme området, satt han opp flere skjulte kameraer i skogen.

Resultatet?

Det sjokkerte ham så mye at han øyeblikkelig hev seg over telefonen for å kontakte myndighetene!

For når Tsjernobyl-katastrofen tvang menneskene til å forlate området for 31 år siden, begynte naturen sakte men sikkert å gjenerobre plassen.

 

Sergeys bilder dokumenterte at et særdeles rikt dyreliv har utviklet seg i området siden den gang. Og siden det ikke finnes mennesker der, har det kommet flere svært sjeldne og utrydningstruede dyrearter dit for å skape seg et trygt hjem.

For eksempel så har en svart stork funnet seg til rette her, selv om den nesten ikke er å finne i resten av landet. Her lager den i stand redet sitt.

 

Denne ørnen har også funnet roen her.

 

Gaupen og ungen dens kan også leve langt tryggere i området, langt fra mennesker.

 

Men det var dette bildet som sjokkerte forskeren mest: En stor bjørn ble fanget på kameraet – et dyr som ikke har blitt observert i området på over 100 år er nå tilbake!

 

Selv verdens siste overlevende villhester har funnet sitt nye hjem her. Przewalskihesten er utrolig sjeldne og er sterkt truet av utryddelse – men her ser man tydelig en stor flokk av dem med føll!

 

Gjennom dag og natt føler disse dyrene seg hjemme i disse skogene, og når denne elgen fant kameraet koste den seg noen minutter i rampelyset!

 

Men naturen kan være like brutal som den er nydelig noen ganger, og kameraene fanget det også.

 

Eksperter mener at området er ubeboelig for både mennesker og dyr selv den dag i dag etter katastrofen, men naturen ser ut til å mene noe annet.

 

Sergey og hans kolleger ønsker å rette oppmerksomheten vår mot den fantastiske utviklingen som skjer i området. Men uheldigvis finnes det stadig folk som går for å jakte eller dumpe industrielt avfall der ulovlig.

 

Miljøaktivister prøver nå å overtale myndighetene til å gjøre det avgrensede området om til en nasjonalpark.

Det ville virkelig være synd og skam om mennesker skulle få komme tilbake dit og ta seg til rette i området igjen, og tvinge dyrene bort fra sitt nye hjem.

SE videoen nedenfor for å se flere utrolige bilder fra området, og DEL dette med vennene dine på Facebook!