4-åringens gravstein ble fjernet. Grunnen? Én person klagde på at den var «upassende»

30561

Den 42 år gamle mammaen Jo Corbett-Weeks fra Storbritannia mistet sin 4 år gamle sønn, Max. Nå er hun sønderknust, sint og skuffet over at gravsteinen hans har blitt fjernet – bare på grunn av at en annen besøkende syntes at den ikke passet inn.

Lille Max døde bare 4 år gammel etter komplikasjoner i forbindelse med et epilepsianfall. Morshjertet til Jo brast den dagen, og hun ønsket å lage en spesialdesignet gravstein for at han skulle få det finest mulig. Hun la ned all sin kjærlighet i arbeidet, og resultatet var en nydelig stjerneformet gravstein, med en bamse som holder rundt den. Den kostet rundt 30 000 kr og mammaen mener den var verdt hvert eneste øre.

På gravsteinen står det: «Max, vår tapre lille soldat,» samt en kjærlig beskjed til den lille gutten. Det var mange som elsket gravsteinen, som så tydelig tilhørte et lite barn, så snart begynte også fremmede å legge blomster og gaver ved den lille graven. Men én bitter person skulle forandre alt.

Mammaen hadde tatt med seg blomster og skulle dra for å besøke Max sin grav på bursdagen hans, men når hun kom frem fikk hun sjokk: Gravsteinen var borte!

Hun skjønte ingenting, og hadde ikke fått beskjed om at gravsteinen skulle fjernes. Men snart kom sannheten frem: En annen besøkende hadde blitt støtt over den «barnslige» gravsteinen, og mente at utseende dens ikke passet inn. De klaget til de ansvarlige ved kirkegården, og like etter ble den fjernet – uten ett ord til den fortvilte mammaen.

«Jeg visste ikke noe om dette. Jeg ble aldri kontaktet av den ansvarlige,» forteller hun, og fortsetter: «Jeg er opprørt, stresset og sint. Vi har gått igjennom så mye som familie.»

BBC fikk nyss i saken, og kontaktet øyeblikkelig en talsmann fra kommunen for å komme til bunns i hvorfor de hadde fjernet en 4 år gammel gutts gravstein uten å si ifra til moren hans. Svaret var:

«Vi har retningslinjer for hvordan det skal se ut på kirkegårdens gressplen. Vi ble kontaktet av noen som mente at den ikke levde opp til de retningslinjene,» forteller han. Han legge også til at steinhuggeren visstnok hadde satt opp gravsteinen uten godkjennelse og ikke visste at den ikke passet inn. Nå vil de dra inn den sørgende mammaen til et møte for å diskutere et nytt design.

Dette er helt grusomt. At noen kan være så smålige og ondsinnede! Graven tilhørte en liten gutt og reflekterte det på en fin og verdig måte. Den stakkars mammaen må være helt ifra seg av sorg fra før av, og dette bare topper det hele på verst tenkelig måte.

Dette burde aldri ha skjedd! DEL hvis du også er enig!