12-åringen ble isolert av lærene på skolen. GRUNNEN får foreldre over hele verden til å se rødt

2957

Alle foreldre vet hvor mye som skal gjøres klart før skolestart hvert år, og dagene før oppstart går gjerne med til innkjøp av skolesaker, ny sekk, nye klær og en ny klipp.

12 år gamle Jack Baker hadde gjort nettopp dette, og mammaen hans hadde tatt ham med til frisøren for å få en ny frisyre. Han bestemte seg for å klippe seg kortere på sidene og ha det litt lengre på toppen – en frisyre som er svært populær blant unge menn og gutter i dag.

Jack kom på skolen den dagen med strålende selvtillit, men det skulle lærerne snart sette en stopper for. Så snart lærerne så ham satt de ham i «isolasjon» på grunn av frisyren hans.

Skolen hans, Havelock Academy, har nemlig en streng regel om at «alle elever skal leve opp til en kultur av høye forventninger». Dette mente de at Jack ikke gjorde på grunn av den moteriktige frisyren.

For å forhindre at lille Jack skulle måtte sitte i isolasjon hele dagen (som i fengsel) hadde ikke mammaen Danielle Baker annet valg enn å hente sønnen og kjøre ham til frisøren igjen.

«Jeg tenkte ikke så mye over det først når jeg fikk telefonen om at de ville isolere ham…men når jeg hadde reflektert litt på det ringte jeg tilbake til dem for å klage,» forteller Danielle, og fortsetter: «Etter at han hadde vært hos frisøren igjen og klippet håret enda kortere fikk han komme tilbake til klasserommet igjen.»

Rektoren står hundre prosent for avgjørelsen de tok, men skolen får nå stor kritikk fra foreldre over hele verden. Denne frisyren er populær over hele verden nå, og kan bli sett på mange store idrettsstjerner, popstjerner, og andre kjendiser. Det er derfor rart at skolen slår så hardt ned på en slik frisyre!

Mange kritiserer også straffen med «isolasjon» som skolen tar i bruk. Det er en alvorlig straff som ikke sømmer seg for barn på barneskolen, mener mange opprørte foreldre.

Er du enig med skolens regler? Og er denne frisyren egentlig så ille? DEL denne historien med vennene dine på Facebook, og skriv gjerne hva du mener i kommentarfeltet!