Elefanten jager en mann på sykkel. Men når den løfter snabelen skjønner vi HVORFOR

1878

Hjertet til elefantene er fysisk 60 ganger større enn et menneskes, og etter å ha sett dette lurer vi på om dette gjelder følelsene de bærer på også.

Disse store, kloke dyrene er svært familieorienterte, og en stor flokk elefanter tar mer enn gjerne vare på hverandres barn. Flokken er som en slags storfamilie, der alle passer på hverandre, og gir hverandre hjelp og kjærlighet. Ungene vokser opp omgitt av omsorgsfulle «familiemedlemmer», og selv om mammaen har hovedansvaret, nøler ikke de andre med å hjelpe til når det trengs.

Fotografen Jasoprakas Debdas fikk fanget denne familiefølelsen på film, da han så en diger elefant jage en syklist nedover veien. Elefanter er ikke normalt aggressive, men viser styrke når de beskytter familien sin – dette visste fotografen, og skjønte at her var det en historie som lå bak elefantens oppførsel.

Og snart ser vi hvorfor: Etter at elefanten har jaget syklisten bort til en trygg avstand, går den tilbake til til veikanten og gir et tegn med snabelen. Da ser vi en hel elefantfamilie skynte seg ut av buskene for å krysse veien!

Elefanten stoppet trafikken, og jaget bort alle den så som en mulig trussel for at flokken og elefantungen skulle krysse veien trygt – så fantastisk gjort!

Elefanter er virkelig kloke, og denne videoen bare beviser hvor stort hjerte de har for familien og flokken sin. SE den utrolige videoen nedenfor, og DEL den gjerne videre med vennene dine på Facebook!