Ingen får komme inn til den gamle kvinnen. Når naboen endelig får tilgang blir det klart HVORFOR

135331

Lucy Ashen er 39 år gammel og mamma til tre flotte barn. Hun har bodd i leiligheten sin i London i 21 år, men hennes nærmeste nabo, en gammel kvinne, forblir et mysterium for henne.

Alt hun vet er at kvinnen ikke har noen som kan se etter henne. Den gamle kvinnen er svært privat og bor alene i den lille leiligheten ved siden av. Hun stoler ikke på noen nok til å slippe dem inn, og hun har aldri latt noen få se inn i hjemmet hennes.

 

Men det er mer: Lucy skjønner også at den gamle kvinnen sliter med psykiske problemer, og mistenker at hun kanskje trenger hjelp men at hun ikke klarer å be om det selv.

Gang på gang prøver Lucy å få kvinnen til å stole på henne, men det har tatt flere år før hun får slippe inn i kvinnens leilighet. Men endelig skjer det.

Og det er verre enn Lucy fryktet.

Skitt og støv dekker hver millimeter av den lille leiligheten, og møbler og klær er fulle av hull.

Det finnes nesten ingenting spiselig på kjøkkenet.

Lucy får vite at kvinnen selv har ikke vasket seg på 13 år og hun sover på en skitten madrass på gulvet.

Lucy har sett nok.

Hun roper på sin 14 år gamle datter, og de to setter i gang med å rydde og vaske leiligheten. De slenger ut alt som er av møbler og bruker over 60 timer totalt på å vaske. Da er leiligheten endelig rimelig ren og pen.

Siden mammaen ikke kan gjøre innkjøpene selv for den gamle kvinnen tyr hun til sosiale medier. På Facebook ber hun folk som kan om å donere klær, mat og møbler til den gamle kvinnen. Hun skriver en liste av det som trengs, og deler den på Facebook.

Da skjer det utrolige: Innen 24 timer har 80 prosent av alt de trenger allerede blitt sikret! Lucy og den gamle kvinnen kan knapt tro sine egne øyne når de ser hvor generøse menneskene er som svarer på Facebook-innlegget.

Kort tid etter har den gamle kvinnen fått en god seng med rent sengetøy, nydelige møbler, pene nye klær, tre måltider om dagen, og – best av alt – selskap.

Lucy, datteren og den gamle kvinnen har gjennom denne prosessen knyttet et nært bånd med hverandre og har blitt gode venner.

Så vakkert det er å se at mennesker kan være så varme, medmenneskelige og generøse! De kjente ikke den gamle kvinnen en gang, men gav henne likevel det de kunne!

DEL gjerne denne historien med vennene dine på Facebook hvis du synes denne historien varmet!