Mammaens UFATTELIGE sykehusregning viser hvorfor vi skal være takknemlige for gratis helsevesen

395

Om et barn blir sykt i Norge så er det bare å dra til legen uten å tenke særlig over det. Det er nemlig ingen egenandel hos legen når man er under 16 år. Dette gjør det derfor vanskelig å forestille seg hvordan det ville være om dette ikke var gratis.

Mammaen Ali Chandra fra New Jersey, USA, vet dessverre akkurat hvor dyrt dette er. Sønnen hennes, Ethan, har en kronisk sykdom, og hver eneste måned må mammaen ut med store summer i sykehusregninger som hun viser på Twitter.

Allerede før sønnen var født fikk hun vite at noe var galt. Den lille gutten hadde en sykdom som førte til at de viktige organene hans ikke lå på riktig sted og han hadde i tillegg flere hjertefeil.

Bare seks dager etter at han ble født måtte han gjennomgå sin første operasjon. Dette skulle bare være den første av mange.

Tidligere hadde kostnadene hennes for det meste blitt dekket av forsikringsselskapet hennes, men med Trump-care kan det nå bli slutt på dette. Grunnen? Det vil bli satt en grense for hvor mye penger noen kan hevde gjennom sykeforsikringen sin. De som er kronisk syke vil da bli de store taperne i dette, og vil måtte betale alle sykehusregningene sine fra egen lomme.

Det er barn som lille Ethan som vil lide. Mammaen forteller det slik: «Det er som å si ‘beklager, du er for dyr – det er ikke verdt å holde deg i live lengre.'»

Bildet av hennes siste sykehusregning har spredt seg som ild i tørt gress over hele nettet, og har blitt delt over 52 000 ganger!

Uten forsikringen ville hun ha måttet betale rundt 2 millioner kroner for 10 timer på operasjonssalen.

Kan dere tenke dere å bo i et land som ville kreve slike summer av foreldre med kronisk syke barn? DEL dette med vennene dine på Facebook hvis du er imot denne nye ordningen!