Han blir advart mot å se gorillaen igjen. 5 år senere etterlater møtet i jungelen alle i TÅRER

830

Gamle vennskap glemmer man aldri, og det gjelder både mennesker og dyr.

Det kan faktisk se ut som at dyr har en særskilt egenskap til å huske på de menneskene som en gang var snille mot dem, eller som hjalp dem når de trengte det.

En organisasjon som arbeider for nettopp å hjelpe dyr, da spesielt gorillaer, er The Aspinall Foundation. De kjemper for å frigjøre gorillaer i fangenskap, og hjelpe dem tilbake til deres naturlige miljø.

Damian Aspinall er ildsjelen som gjennom flere år har sørget for at hundrevis av gorillaer har fått kommet tilbake der de hører hjemme, men det er én gorilla som Damian ikke kunne få ut av hodet – Kwibi.

Grunnen?

Damien tok vare på Kwibi frem til han var 5 år gammel, og var der for den lille gorillaen dag og natt.

Men på sin 5-års dag ble Kwibi sluppet ut i jungelen i Gabon.

Men alt gikk ikke som planlagt…

Det viste seg nemlig etter en stund at Kwibi var aggressiv mot alle mennesker som forsøkte å nærme seg ham. Parkvaktene fortalte Damian om gorillaens merkelige oppførsel, og frarådet ham sterkt fra å dra ut i jungelen for å se ham.

Nå var Kwibi blitt 10 år gammel, og var betydelig større og sterkere enn det han var sist Damian så ham. Men Damian trosset advarslene, og begav seg ut for å se sin gamle venn.

En aggressiv gorilla kan lett skade eller drepe et menneske, og parkvaktene var redde for at Kwibi ville kunne komme til å gjøre akkurat det, om man gikk for nær ham.

Videoen nedenfor viser deres gjenforenelse etter et halvt tiår adskilt.

SE videoen og DEL denne historien med vennene dine på Facebook hvis du også ble rørt av dette utrolige vennskapet!