Ny forskning: Derfor skal du ALDRI bruke kokosolje i maten!

4599

I de siste par årene har kokosolje blitt hyllet fra alle kanter for sine mange bruksområder, og for hvor sunt det er å bruke i matlaging. Men nå har pipa fått en annen lyd…

Det er The American Heart Association som nettopp har publisert rapporten som viser at kokosoljen er alt annet enn sunt.

Rapporten viser nemlig at kokosoljen økte det dårlige kolesterolet (LDL), i 7 av 7 forskjellige studier som ble gjort!

Forskerne kunne altså ikke se at kokosoljen var noe sunnere enn noen annen type mettet fett, som for eksempel smør, animalsk fett eller palmeolje.

Det skremmende faktumet er at mens smør har 63 prosent mettet fett, har kokosolje hele 82 prosent mettet fett! Og smør har lenge blitt sett på som «verstingen» i matlaging…

Nå advarer The American Health Association sterkt mot å bruke kokosolje i matlagingen ettersom det høye innholdet av LDL øker risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Frank Sacks, som er en av rapportens hovedforfattere, sier at han ikke vet hvorfor alle tror at kokosolje er så sunt og bra, men at det kanskje kan være på grunn av at tidligere rapporter har påvist noe vekttap ved bruk av kokosolje.

Rapporten er i hvert fall klar i sin sak: «Det finnes ingenting som tyder på at kokosolje er bra for kroppen.»

Men før du kaster kokosoljen er det viktig å få med seg at selv de som unngår mettet fett helt også kan få hjerte- og karsykdommer. Det er viktig at kroppen får i seg noe fett, da fettet hjelper kroppen med å absorbere andre viktige næringsstoffer.

Videre så er jo kokosolje også utrolig bra til å bruke på både hud og hår som fuktighetskrem, og Sacks sier: «Du kan bruke det utenpå kroppen, men ikke i den.»

Jeg ble sjokkert over disse resultatene – jeg trodde alltid at kokosolje var så sunt! En ernæringsekspert anbefalte meg faktisk å bytte over til dette til matlaging for noen år siden…

DEL dette viktige funnet med vennene dine på Facebook!