16. juli 2024

7 gode grunner til å starte dagen med ingefærjuice!

Ingefær er en godt for så mye, og brukes blant annet hyppig i Asia både som smakfylt krydder og som medisin. Dette har blitt brukt i hundrevis av år, og kroppen din vil nyte store fordeler av denne populære rotgrønnsaken – særlig om du får det i deg på morgenen!

Her er 7 grunner til å begynne å drikke en shot ingefærjuice om morgenen:

 

1. Roer magen

Hvis magen har det bra, har kroppen det bra! Ingefær hjelper på fordøyelsen, roer magen, minsker gass, og motvirker forstoppelse.

 

2. Løsner opp slitne muskler

Startet du dagen med en god løpe- eller styrkeøkt? Drikk litt ingefærjuice og kjenn hvordan musklene slipper og får hentet seg inn igjen!

Det er forskere fra University og Georgia som kan vise frem resultater på at et daglig inntak av ingefær lindrer muskelverk med hele 25 prosent! Dette fungerer aller best om du får i deg ingefær før du spiser eller drikker noe på morgenen.

 

3. Styrker immunforsvaret

Det er svært typisk å bli forkjølt på denne tiden av året, og ingefær er akkurat det som skal til for å holde helsa i sjakk. Ingefær styrker immunforsvaret ditt, og har antiinflammatoriske effekter.

 

4. Hjelper mot høyt blodtrykk

Start dagen med ingefær – det kan senke kolesterolet ditt!

En studie viser til at bare 3 gram ingefærpulver om dagen minsket kolesterolet til pasienter med høyt kolesterol betydelig på bare 45 dager.

En annen studie fra Thailand kom frem til at ingefærsekstrakt hadde hele 3,5 ganger bedre effekt på høyt blodtrykk enn blodtrykksmedisin!

 

5. Lindrer migrene

Ingefærpulver kan dempe symptomene ved migrene, og forskerne ved et sykehus i Iran fant ut at ingefær var minst like effektiv som sumatriptan, en medisin som brukes ved migreneanfall. Ingefæren hadde heller ingen bieffekter, mens den vanlige medisinen har mange..!

 

6. Lindrer menssmerter

Ingefær viser seg å ha svært god effekt på menssmerter, ifølge en studie. Der fikk 150 kvinner spise 1 gram ingefærpulver hver dag de tre første dagene av mensen, og det viste seg at ingefær hadde samme effekt som ibuprofen.

 

7. Hjelper deg å gå ned i vekt

Trenger du litt ekstrahjelp med å gå ned noen kilo? Ingefær kan faktisk hjelpe deg å gå ned i vekt om du får i deg litt ingefær på morgenen. Columbia University oppdaget at de som spiste en frokost som inneholdt ingefær brant 43 kalorier ekstra.

 

Bonustips: Oppskrift på ingefærjuice

Ingefærjuice kan du lage selv hjemme for å gi deg selv en supergod start på dagen.

Du trenger: 

  • 200 g fersk ingefær
  • 30 g fersk gurkemeie
  • 1 kg appelsiner
  • 1 sitron/lime

1. Fjern skrellet til gurkemeie, ingefær og sitrusfrukten

2. Ha alle ingrediensene i en blender og spe eventuelt på med litt vann.

3. Sil blandingen gjennom et tynt kjøkkenhåndkle og trykk ut all juicen i en beholder (vi brukte et litermål).

4. Hell opp i små glass og drikk med en gang, eller spar det til senere i kjøleskapet. Det holder seg godt i 3-4 dager.

 

At ingefær var bra for kroppen visste jeg, men jeg ante ikke at den hadde SÅ mange forskjellige bruksområder!

DEL gjerne dette tipset med vennene dine på Facebook, slik at de også kan få seg en bra start på dagen!