Hold jordbærene ferske lenger med bondens enkle tips!

2538

Mange av oss elsker jordbær – og særlig de norske – om sommeren. Disse er ofte litt dyre, så da er det ekstra synd om de fort blir dårlige! Her skal du få bondens tips til hvordan du får jordbærene til å holde seg friske og gode lengre.

Jordbær er som skapt for nordmenn på sommeren. Disse deilige, røde bærene er proppfulle av vitaminer og mineraler som gjør godt for kroppen, og inneholder bl.a. antioksidanter, C-vitamin, folat, kalium, fiber og magnesium.

Disse kan derfor hjelpe synet og hjernefunksjonen, og motvirker høyt blodtrykk, artritt, gikt, og flere hjerte- og karsykdommer.

Her er tipset som vil holde bærene gode lengre:

 

 

Du trenger: 

  • Eddik
  • Vann
  • En sil

Slik gjør du: 

  • Hell en femtedel eddik og 4 femtedeler vann i en stor skål.
  • Legg jordbærene i blandingen i noen minutter. Eddiken renser bort alle rester av muggsporer og bakterier. Det er disse som gjør at bærene raskt blir dårlige!
  • Hell ut blandingen i en sil, slik at bare bærene er igjen, og la dem tørke – legg dem gjerne over litt tørkerull slik at det trekker til seg all fuktighet.
  • Sørg for at all fukt er borte.
  • Sett jordbærene i kjøleskapet over et stykke tørkerull. Dette hjelper å ta bort den lille ekstra fukten bærene kan produsere.

 

4 bonustips:

1.  Oppbevar jordbærene kaldt – ved null grader kan de ha en holdbarhet på fem dager, men er det mye varmere kan det ta bare noen få timer før de begynner å bli dårlige.

2. Ikke ta bort stilkene på jordbærene før like før du skal spise dem. Dette forlenger holdbarheten.

 

3. Hvis du ikke tenker å spise bærene med en gang, kjøper du bare en kurv med bær som er litt mindre modne. Når du tar jordbærene ut av kjøleskapet to dager senere burde de være perfekte!

4. Hvis du oppdager noen dårlige bær i kurven din som har begynt å råtne eller har mugg på seg, må du ta dem ut med én gang. Dette forhindrer at det sprer seg videre til de andre bærene!

 

 

Disse tipsene burde holde jordbærene friske og gode mye lenger, slik at du kan kjøpe litt mer når de først er på salg i butikkene!

DEL gjerne disse smarte tipsene med vennene dine på Facebook!