Ønsker du å unngå flåttbitt? Da må du bruke DETTE enkle trikset!

399555

ENDELIG har vinteren begynt å trekke seg tilbake og vårsolen stikker seg frem. Dagene blir lengre og mildere dager lover oss at sol og sommer kommer i år også.

Jeg er ikke noe utpreget vintermenneske, og elsker sommeren! Men det følger også med noen negative sider til denne varme årstiden: Myggstikk, veps og solbrenthet…

Men verst av alt er flåttbitt.

I år krysser jeg fingrene for at jeg ikke møter på disse små krekene og skal ta mine forhåndsregler – og jeg skal dele noen tips med dere som kan hjelpe dere med å unngå dem dere også!

Ved å smøre huden inn i litt essensiell olje (som du enkelt kan kjøpe i flere ulike butikker) kan du unngå disse blodsugende plageåndene. Du kan også spraye litt av denne oljen på klærne for å sikre deg ekstra i sommer!

Og best av alt? Dette trikset funker mot mygg også!

Her er fem essensielle oljer som vil holde flåtten unna:

1. Lime

Noen sitrusoljer frastøter insekter og flått – og dette er like greit å bruke på både klær og hud.

2. Sitrongress

Den essensielle oljen som kommer fra tropisk sitrongress har også sitronlukt, kan påføres direkte på huden, og er bra mot flått og lopper.

3. Lavendel

Lavendel lukter helt nydelig, men det synes IKKE insektene!

4. Poleimynte

Poleimynten tilhører en myntetype, og er giftig for insekter.

5. Eucalyptus

Bruk denne oljen med en liten skvett sitronella for å holde insekter unna. Forskere som har gjort forsøk med denne oljen har oppdaget at den reduserer bitt og dens infeksjoner og effekter.

DEL denne artikkelen med venner og familie på Facebook for å ønske dem en bitt-fri sommer i år!