22. juni 2024

Mammaen stivner helt når hun ser dette. Bildet vil minne henne på dette øyeblikket for ALLTID

Denne bondekona kommer hjem etter en lang og slitsom dag, og finner ektemannen og deres lille datter ved kjøkkenbordet. Da innser hun noe som forandrer hele synspunktet hennes, og tar raskt et bilde av scenen som utspiller seg mellom far og datter!

Hun publiserer bildet på Facebook og skriver:

«Jeg knipset dette bildet her en kveld på slutten av en lang dag. Jeg var trøtt. Jeg var sliten. Jeg hadde sendt mannen min en tekstmelding, der jeg skrev at jeg visste det ikke ville utgjøre noen forskjell, men jeg ville at han skulle vite at jeg var drittlei av hvor mye han jobbet og med alt jeg måtte gjøre hver dag helt selv. Heltidsjobben, matlagingen, stelle ungene, helgeturene uten ham, husarbeidet, alt mulig – jeg hatet det. 

Jeg er nødt til å ha disse små utbruddene av og til (ok, flere ganger) gjennom sesongene for planting og såing. Så skjedde dette. 

Han kom inn, fant en tallerken med mat, og satt seg ned for å spise alene. Han var trøtt. Han var varm. Han var utslitt. Heller enn å klage, sa han at han var lei seg for at jeg var sliten og følte som jeg gjorde. Charlotte satt seg med ham og snakket hull i hodet på ham og spiste mesteparten av middagen hans. Han klaget ikke. Han delte, og da slo det meg. 

Skulle jeg ønske at vi så ham mer enn en time om dagen? Ja. Men, kjærligheten han har for håndverket sitt er noe man må beundre. Bønder arbeider i et utakknemlig yrke. Det er alltid ikke-GM-ditt og organisk-datt, og la oss ikke engang snakke om stresset fra Moder Jord. Dette er en mann som arbeider for å opprettholde fire generasjoner av blod, svette og tårer, og viser barna sine verdien av hardt arbeid og disiplin. 

Så mens jeg følte meg frustrert, burde jeg i virkeligheten ha vært takknemlig. Jeg fikk sitte ned rundt middagsbordet og høre alle historiene fra dagen med barna. Jeg fikk bade dem og høre dem le og fnise. Jeg fikk kose og klemme dem i tre timer mer enn det han gjorde. Han er den som ofrer noe, ikke jeg. 

Vi vil komme oss igjennom dagene til neste regntunge dag når vi får noen ekstra timer med vår harde arbeider. I mellomtiden, neste gang du tar på deg den myke bomullsskjorta eller spiser deilig fersk mat, takk en bonde. Hvor ville vi vært uten dem?»

Dette er så sant! DEL med familien og vennene dine på Facebook om du er enig!