16. juli 2024

Ny lov: Foreldrene kan nå dømmes til FENGSEL hvis barna deres mobber andre!

I North Tonawanda utenfor New York, USA, har de nå innført en ny lov: Foreldrene kan få fengselsstraff hvis barna deres gjentatt mobber andre barn!

Byen så seg lei på store mobbeproblemer i skolen, og så loven som en nødvendighet for at foreldrene skulle ta større ansvar for barnas oppførsel og folkeskikk. Skulle barna deres bryte mobbe-reglene mer enn to ganger på en 90-dagers periode, har foreldrene to valg: betale 250 dollar (ca. 2000 kr) eller sitte i fengsel i 15 dager.

«Vi håper at vi aldri kommer til å trenge å benytte denne loven, den skal bare være der for ekstreme tilfeller,» forteller ledelsen for skoledistriktet i North Tonawanda. «Men vi er nødt til å gjøre en bedre jobb, og det er det vi prøver på hele tiden.»

De vil nå ha foreldrene mer inn på banen, og vil se dem mer engasjerte i barnas oppførsel.

Loven har fått byen og nettet til å koke, og det er mange som har en mening om den. Noen mener det er nøyaktig hva man trenger for å få slutt på så brutal mobbing at barn tar sitt eget liv, mens andre synes at dette er å gå altfor langt.

Hva mener du? Er dette noe som kan hjelpe eller vil bare ting bli vondt verre? Fortell gjerne hva du mener i kommentarfeltet, og DEL gjerne artikkelen videre med vennene dine på Facebook!