22. juli 2024

Han fikser julefeiring for alle ensomme og hjemløse: Byr på både mat og gaver!

De fleste av oss elsker julen og alt den innebærer, og ser på dette som en herlig tid omringet av familie og hygge. Men slik er det dessverre ikke for alle.

For mange betyr nemlig julaften ensomhet, der bl.a. gamle og hjemløse ikke har noe sted å være eller noen å være med.

Dette ville danske Allan Poulsen gjøre noe med: Han har nå valgt å åpne hjemmet sitt på julaften for alle ensomme og hjemløse!

Mannen med et hjerte av gull inviterer ikke bare til en hyggelig kveld der de som vanligvis faller utenfor julefeiringen kan kose seg og være sammen med andre, Allan vil i tillegg stå for julemiddagen og julegaver til alle som kommer!

«For meg var det viktig at ingen skulle måtte feire jul ensomme. Det synes jeg ikke at noen fortjener,» forteller Allan Poulsen til dansk tv.

Han gjorde dette for første gang i fjor, og da kom det 21 mennesker for å feire sammen, som ellers ville ha vært alene eller på gata.

I år har han ønsket å utvide tilbudet, og har fått låne et lokale av kommunen – i år er det nemlig 100 stykker som kommer – voksne og barn!

«Det kommer til å bli bra. Vi vil by på god mat og julegaver, og vi stemmer i med julesanger og leker for alle,» sier Allan og fortsetter: «Når du ser hvor takknemlige folk er, føler man at alt det harde arbeidet er verdt det. Jeg har selv hatt noen tøffe tider, og vil gjerne hjelpe andre som går gjennom det samme som jeg gjorde da.»

For et utrolig fint initiativ! For de 100 som kommer i år er nok Allan som et julemirakel… Han ønsket bare å gi en fin jul til de som har det vanskelig – DEL hvis du også synes han gjør en fantastisk god gjerning for andre!