42-åringen er overlykkelig for å bli mamma igjen. Men når datteren blir født får legene SJOKK

7018

Helena og Yuri Spengler har vært sammen siden de gikk på skolen. Det forelskede paret giftet seg unge, fikk tre nydelige barn sammen, og er nå også besteforeldre. Overraskelsen var derfor stor når Helena fant ut at hun ventet barn igjen i en alder av 42.

Ekteparet hadde alltid ønsket seg flere barn, og hadde prøvd å bli gravide igjen i hele 18 år uten hell. Men nå var altså barn nummer fire endelig klar for å komme til verden!

Helena opplevde ingen komplikasjoner gjennom svangerskapet, og ultralyden så bra ut. Men så skjer det: En hel måned tidligere enn planlagt blir Helena hastet til sykehuset, og en liten pike blir født. Hun får navnet Darina.

Legene rundt Helena blir stille når de ser babyen, og istedenfor å legge henne på mammas bryst, gjemmer de henne inntil seg, og forlater rommet. Utslitt og redd ligger Helena igjen på fødestuen, uten å vite hva som foregår. Etter en lang stund kommer de tilbake igjen, og Helena forlanger å få se datteren sin. Sykepleieren spør henne: «Er du sikker på at du er klar for det?»

Darina er så svak at hun bare vil kunne overleve i en kuvøse, og det første Helena ser er hennes bittelille kropp. Men så får hun øye på ansiktet hennes – og besvimer.

Helena fikk et ordentlig sjokk, og våkner til igjen tilbake på rommet sitt. Synet av datteren hadde skremt henne. Legene forteller at hun er født med en sjelden arvelig kraniofacial misdannelse, kalt Nager syndrom. Dette får ansiktet hennes til å se ut som en forvrengt maske. På grunn av Darinas svake helse er legene usikre på om hun vil klare å overleve de neste dagene og ukene i det hele tatt.

Så anbefaler de den nybakte mammaen å etterlate babyen: «Hun vil aldri kunne leve et normalt liv. Hun kommer til å dø snart. Hun vil ødelegge livet deres.» Da kommer pappa Yuri inn for å endelig få se sine to kjære, og Helena forventer det verste.

Men Yuri reagerer overhodet ikke på datterens utseende, og utbryter bare: «Der er den fine jenta vår!» med et stort smil om munnen. Han feller noen gledestårer ok kysser den nyfødte engelen sin. Snart får de datteren med seg hjem uten flere innvendinger fra legene.

Men når de kommer hjem fortsetter kritikken fra parets nærmeste venner og familie, og de bestemmer seg for å flytte til en annen by for å unngå den stadige kranglingen over lille Darina. Men Darinas storesøsken støtter henne hundre prosent, og barnebarna til Yuri og Helena elsker å leke med den lille tanten sin.

Stikk i strid med legenes negative spådommer, blir likke Darina sterkere for hver dag som går. Hun er en smilende og morsom jente, som elsker å synge, se på tegneserier, kle seg opp i prinsessekjoler, og dra på lange turer med mamma og pappa. Ute blant folk får Darina ofte stygge blikk fra fremmede, men foreldrene nekter å skjule henne fra omverdenen. De to kjærlige foreldrene har bare én beskjed til kritikerne: «Hvis du ikke liker det du ser, får du snu deg bort. For oss er hun vakker akkurat slik hun er!»

Nå har familien hennes startet en innsamlingsaksjon slik at hun kan få de operasjonene hun trenger. Hun har en underutviklet kjeve, og mangler helt lepper, så det er umulig for henne å få i seg fast føde. Darina har allerede fullført første operasjon i rekken, og foreldrene er klare for å kjempe for datterens fremtid.

Uansett hvordan hun ser ut, er lille Darina høyt elsket av familien sin, og vet ikke enda hvor ond verden kan være mot de som er litt annerledes. Vi håper at hun aldri skulle måtte finne det ut, og ønsker henne all glede og gode ting for fremtiden.

SE innslaget om jenta i videoen nedenfor (et russisk innslag), og DEL gjerne denne historien med vennene dine for å vise din støtte til lille Darina.