22. juli 2024

Gladnyhet for vinelskere: Rødvin kan hjelpe deg å gå ned i vekt!

Du tenker kanskje at for å gå ned i vekt må du gå på treningssenter hver dag og kun konsumere vann og proteinshaker? Det stemmer ikke!

Balanse og moderasjon er nok et nøkkelord her, men det viser seg faktisk at det å ta et glass rødvin til maten også kan hjelpe deg å gå ned i vekt.

Brenner fett

Amerikanske forskere har nemlig funnet et stoff i rødvin som kan hjelpe kroppen din å forbrenne fett. Dette heter resveratrol og finnes også i epler, jordbær, blåbær – og vindruer!

Det er professor Min Du ved Washington State University som står bak denne forskningen som vinelskere nå kan slå seg på brystet med.

Det er greit å vite at det finnes forskjellige typer fett: Hvitt fett og brunt fett. Det brune fettet holder oss varme, mens det hvite fettet gir oss de uønskede kiloene og valkene som følger med.

Slik resveratrol virker er at det forvandler hvitt fett til brunt fett, og ifølge professor Min Du hjelper det brune fettet til å holde kroppen i balanse og motvirker faktisk overvekt!

Rødvin øker forbrenningen

Som sagt, rødvin kan hjelpe kroppen å forbrenne fett om man drikker med måte! En studie fra Oregon State University viser at et glass rødvin faktisk vil hindre nye fettceller fra å binde seg og motvirker fettlever.

Hvilken rødvin skal du velge?

Det finnes ulik mengde resveratrol i de forskjellige vindruene, og høyest innhold finner du i de blå druene. Derfor kan både Merlot og Cabernet Sauvignon være gode alternativer om du har lyst til å ta deg et glass til middagen i kveld!

Hvor mye?

En studie fra universitetet Ben Gurion i Israel viser også at de som drikker et glass rødvin til maten også økte sine nivåer av det gode kolesterolet HDL som beskytter hjertet. Overdrevent alkoholinntak vil derimot skade kroppen.

Det finnes ingen internasjonale retningslinjer for anbefalt mengde alkoholenheter, men i Sverige anbefaler de kvinner å ikke drikke mer enn 1,56 alkoholenheter om dagen, altså maks 11 i uka, mens for menn er det ca. 14. I Danmark skiller de ikke mellom kvinner og menn og sier at 13 enheter er nok i uka for begge kjønn.

Del gjerne dette med vennene dine på Facebook hvis du også synes at dette nesten hørtes for godt ut til å være sant!