22. juni 2024

25-åringen har skjult hemmeligheten sin bak sminke i 12 år. Nå HYLLES hun for motet sitt!

25 år gamle Marina Isaksson fra Haninge i Stockholm har slitt med selvbildet sitt i flere år.

Hun har nemlig et stort fødselsmerke som dekker halve ansiktet hennes, og i 12 år har hun dekket det til.

Men nå er hun lei av å gjemme seg for omverdenen.

«Det har tatt meg mange år å akseptere hvordan jeg ser ut. Før åpnet jeg ikke døren om de ringte på når jeg ikke hadde sminke på. Jeg var redd for at noen skulle se hvordan jeg så ut usminket,» forteller hun til Expressen.

Hun var bare 13 år når hun begynte å skjule fødselsmerket med sminke. Laserbehandlinger har hun også prøvd, men det så ikke ut til å hjelpe stort. Det har tatt henne 12 år, men nå har hun endelig akseptert at merket er en del av henne – og hun bestemte seg for å endre på holdningen sin til det.

Sakte men sikkert begynte hun å vise seg til vennene sine uten sminke. Så begynte hun å gå noen korte turer usminket, og snart fikk også kollegene hennes se fødselsmerket.

Nå har hun helt sluttet å sminke over merket, og har totalt endret tankegangen sin!

«Selv om det hadde gått an å fjerne det nå hadde jeg valgt å beholde det, det er jo ganske kult likevel. Hvis det er kaldt ute blir merket lilla eller blått, og hvis det er varmt blir det lyserosa,» sier hun.

Men Marina møter også på problemer med sin nye holdning. Når hun går rundt uten sminke og uten solbriller på i byen er det mange som stirrer eller totalt unngår å se henne i øynene. Noen tar det ett steg videre:

«Folk spør meg om jeg har blitt slått,» forteller hun.

Et innlegg delt av Marina Isaksson (@smarriz)

Men helst får 25-åringen masse støtte fra venner, familie og fremmede – både på nettet og ansikt til ansikt.

«En mor fortalte meg at hennes fire år gamle sønn hadde sett bildet mitt og sagt: ‘Se mamma, hun ser ut som meg!’ En annen mor sa at datteren hennes hadde et lignende merke, og at når hun hadde sett bildet lyste hun opp som en sol. Slike tilbakemeldinger varmer hjertet mitt!»

Nå håper Marina at hun kan hjelpe andre med å akseptere hvordan de ser ut. «Vi ser jo alle ulike ut uansett!»

Denne jenta er like nydelig innvendig som utvendig! DEL denne historien med vennene dine på Facebook hvis du er enig!