DETTE skjer med kroppen din om du begynner å spise havregryn hver dag:

3808

En god og næringsrik frokost er utrolig viktig for at hode og kropp skal holde seg frisk og sunn, og kunne prestere på topp gjennom dagen.

Det er nemlig ikke for ingenting at det sies at frokosten er dagens viktigste måltid!

Havregryn har lenge vært kjent som superhelten av frokoster, da den er tettpakket med proteiner, vitaminer, karbohydrater og andre næringstoffer. I tillegg til at dette er supersunt og kan lages i utrolig mange varianter, er det også billig og kan nytes hele året!

Her er 9 utrolige fordeler du gir kroppen din ved å spise havregryn jevnlig:

1. Gir mer energi

Havre inneholder masse gode karbohydrater som tilfører kroppen energien den trenger. Flere trenings-og helseeksperter anbefaler derfor havregryn som den perfekte frokosten.

I tillegg til karbohydrater inneholder havregryn også vitamin B og E, som hjelper kroppen å holde seg fri fra sykdommer.

2. Mot hjerte- og karsykdommer

Studier ved det prestisjetunge universitetet Harvard University viser at personer som spiser havregryn har mindre risiko for å få hjerte- og karsykdommer.

En studie ble gjort der kvinner som spiste 2-3 porsjoner av fullkornshavregryn i uka hadde hele 30 prosent mindre risiko for å dø av et hjerteinfarkt eller andre sykdommer, en de som spiste én porsjon eller mindre.

3. Blodsukkernivå

Havre inneholder betaglukaner som hjelper kroppen å senke kolesterolet. Betaglukaner er en type fiber som finnes i skallet på havregrynet, og er kjent for å være gunstig for kolesterolet, blodsukkeret og mot betennelse.

4. Forebygger tykktarmskreft

Det har kommet ut flere studier som viser at et daglig inntak av havregryn minsker risikoen for kreft i tykktarmen. Det er nesten 2 millioner mennesker som har deltatt i disse omfattende studiene, så her er tallene rimelig sikre!

5. For vektnedgang

Journal of the American College of Nutrition publiserte en studie der som bekreftet at de som spiser havregryn til frokost gikk ned i vekt lettere.

I studiet var det to grupper, der én fikk havregryn til frokost og den andre gruppen fikk frokostblanding, og begge frokostene inneholdt 363 kalorier. På grunn av at havregrøten holdt den første gruppen mett lenger, gikk de derfor ned mer i vekt enn den andre gruppen.

6. Bra for huden

Havre finnes faktisk allerede i de fleste hudpleieprodukter, men nå viser studier at havre faktisk også er bra mot eksem og irritert hud.

7. Bra for fordøyelsen

Du visste kanskje at fiber er bra for fordøyelsen allerede? Det anbefales at vi spiser 25-35 gram fiber hver dag for å holde fordøyelsen optimal.

En porsjon havregryn inneholder 1/5 av dette daglige anbefalte inntaket, så om du tar deg en skål med havregryn til frokost er du allerede godt på vei!

Fiber hjelper tarmene å holde seg på topp og motvirker forstoppelse – dessuten holder du deg mett lenger!

8. Høyt innhold av protein

Havregryn er helt overlegen når det kommer til balansen mellom proteiner, fettsyrer og aminosyrer i forhold til andre kornsorter.

En porsjon (ca. 8 ss) havregryn gir deg 15 prosent av det daglige anbefalte inntaket av protein. Hvis du prøver å spise mindre kjøtt er derfor havregryn en god erstatning.

9. Inneholder masse antioksidanter

Havre inneholder masser av antioksidanter, som hjelper å holde deg sunn og frisk! Dette kan hjelpe deg bl.a. mot kløe, inflammasjoner, og senker blodtrykket.

Etter å ha lest alle disse fordelene komme i hvert fall jeg til å ta meg en skål havregryn til frokost hver dag! Bær, frukt, honning, nøtter osv. er super topping, og gjør frokosten enda sunnere!

DEL dette med vennene dine på Facebook slik at de også får denne nyttige informasjonen!