22. juli 2024

5 ting du antageligvis gjør i dusjen som du burde slutte med I DAG:

Hva er vel bedre enn å la musklene slappe av under det varme vannet fra dusjen etter en lang dag med jobbing, viltre unger, og trening? Ikke så mye, tror jeg!

Men det er faktisk slik at enkelte rutiner vi har i dusjen burde unngås, for hygienen og helsens skyld:

1. Ikke vask ansiktet i dusjen

Vannet i dusjen er altfor varmt for den tynne, sensitive huden vi har i ansiktet. Dessuten kan man få sjampo i ansiktet, som vil irritere både hud og øyne unødvendig. Vask heller ansiktet separat med kaldere vann.

2. Ikke vask håret hver dag

Om du vasker håret hver dag så kan det fort bli tørt og skadet. Grunnen til dette er at hårets naturlige oljer hele tiden blir fjernet av det varme vannet og sjampoen, og det er anbefalt at man kun vasker håret 2-3 ganger i uken. De som lett får fett hår kan vaske håret annen hver dag, og heller ty til litt tørrsjampo om håret skulle trenge en liten oppfrisker!

3. Ikke la barberhøvelen ligge i dusjen

Barberbladene vil ta skade av vannet og vil ruste om den blir liggende i dusjen. I tillegg vil bakterier stortrives i de små krinkene og krokene på en varm og fuktig barberhøvel. Ha heller barberhøvelen et tørt sted, og ta den med deg inn i dusjen kun når du trenger den. Glem ikke å vaske av høvelen etter bruk, og bytte bladene når de blir sløve!

4. Ikke glem føttene

Dette er nok noe mange er skyldige i… Tankegangen er kanskje logisk at føttene blir rene bare av å stå i dusjen, da såpe vil renne nedover fra resten av kroppen. Sannheten er at føttene dine må vaskes akkurat som resten av kroppen, og egentlig burde vaskes enda litt nøyere! Gni føttene godt inn med dusjsåpe (gå til anskaffelse av en dusjkrakk hvis det er vanskelig for deg å balansere), og gjerne skrubb av tørr, tykk og død hud før du skyller dem med vann.

5. Ikke dusj i bare varmt vann

Å dusje i kaldt vann er ikke bare en utrolig effektiv måte å våkne opp på om morgenen, men er også utrolig bra for huden og håret ditt! Men slapp av, du trenger ikke å dusje i kaldt vann hele tiden. Prøv å avslutte din daglige dusj med 30 sekunder i kaldt vann – dette vil gjøre underverker for kroppen din, og vil til og med sette fart på fordøyelsen og brenne flere kalorier!

Er du skyldig i noen av disse? De aller fleste gjør faktisk minst én av disse tingene i dusjen – meg selv inkludert! Men det skal det bli slutt på nå…

DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook, slik at de også kan bryte disse uvanene!