2-åringen blir fotografert 2 timer før hun dør. Nå går familiens bønn verden rundt:

2100

Er det ett tema som alltid klarer å splitte befolkningen, så er det organdonasjon. Spørsmålet er enkelt: Ville du ha gjort organene dine tilgjengelige for andre om ditt eget liv ikke sto til å redde?

Selv om mange ser fordelen med å gjøre det, er det likevel ikke så mange som ville gjort det selv. Det skal dog sies at Norge ligger foran både Sverige og Danmark når det kommer til organdonasjon, men det er likevel 450 personer i Norge som i dag venter på et nytt organ som kan redde livet deres.

Det er derfor viktig å ta opp denne diskusjonen igjen, selv om det kanskje er et tema vi ikke liker å tenke så mye over.

Familiene til de ventende pasientene har derimot ikke den luksusen…

Adalynn Grace Rogers fra Kentucky, USA, ble født i januar 2016 med Hypoplastisk venstre hjertesyndrom. Dette er en svært alvorlig medfødt hjertesykdom der venstre halvdel av hjertet er underutviklet.

 

Nyhetene om dette ble hard kost for foreldrene, Justin og Kristi, og lille Adalynn måtte hjerteopereres bare to dager gammel. Etter to måneder på intensivavdelingen på sykehuset, kunne endelig familien ta datteren med seg hjem, men hun måtte mates gjennom tube.

 

Dette stoppet derimot ikke lykken til familien, og lille Adalynn var en særdeles glad og fornøyd liten baby som utviklet seg perfekt.

 

Og familien levde i lykke helt frem til november 2017. Plutselig, uten forvarsel, begynte hjertet til Adalynn å feile. Legene gjorde alt de kunne for henne, men måtte forklare til foreldrene at det eneste som kunne redde jenta deres var en hjertetransplantasjon. Men det fantes ingen donorer til henne.

Etter en lang og smertefull måned med venting på sykehuset, måtte legene operer inn en mekanisk pumpe for å holde hjertet hennes i gang. Så vidt det var.

Hver dag håpte foreldrene på nyheten om et hjerte til datteren, men håpet ble knust da den lille jenta plutselig fikk indre blødninger i januar i år. Lungene hennes ble fylt med blod, og hjernen fikk ikke oksygen på flere lange minutter før legene endelig klarte å stabilisere henne.

Men konsekvensene var forferdelige: Adalynn hadde fått en alvorlig hjerneskade, og kunne derfor ikke lenger prioriteres for et donorhjerte. Kristin og Justin visste at det var dødsdommen for datteren deres. Hun ble holdt i live ved hjel av maskiner, men hadde ingen mulighet for å bli bedre. Før eller siden ville hjertet hennes gi opp.

Da var det bare én siste ting foreldrene kunne gjøre for datteren sin: la henne gå.

 

Midt oppi denne grusomme tiden, kom familien i kontakt med fotografen Suha Dabit. Hun er leder for organisasjonen «World of Broken Hearts», som ønsker å rette oppmerksomhet mot medfødte alvorlige hjertesykdommer. Suha har selv en datter med hjertefeil, som kun kan bli reddet ved en hjertetransplantasjon.

Kristin og Justin tillot Suha å besøke dem på sykehuset den 26. januar 2018, for å ta bilder av det verste øyeblikket i livet deres. Der sa foreldrene og brødrene til lille Adalynn farvel til henne, og skrudde av maskinene som holdt henne i live. Bare noen få timer senere døde hun i mammas armer, bare 2 år gammel.

 

Disse bildene får hjertet mitt til å briste for familien, og andre familier som dem. Suha of familien til Adalynn håper nå at historien deres bringer oppmerksomhet til hvordan det haster med organdonasjon, og hvor viktig det er at folk registrerer seg.

Det kan redde mange liv, og hindre sorgen disse familiene nå må føle på hver eneste dag.

 

DEL gjerne denne historien med vennene dine på Facebook slik at de også kan tenke på å registrere seg som organdonor!