22. juni 2024

Han forlangte å begraves med alle pengene sine. Enkens hysteriske revansj HYLLES nå av tusener!

Jeg tror nok at de fleste av oss ønsker å etterlate familiene våre med gode minner og kjærlighet når vi dør, heller enn krav og kjeft.

Det var Maya Angelous som sa at: «Jeg har lært meg at mennesker kommer til å glemme hva du sa, de kommer til å glemme hva du gjorde, men de kommer aldri til å glemme hvordan du fikk dem til å føle seg.»

Dette tror jeg virkelig er noen kloke ord – dessverre så er det ikke alle som mener det samme.

For det finnes dem som er så styrt av egoisme og grådighet at de vil ha alt for seg selv, og aldri gi noe tilbake til de rundt dem. Og denne mannen var en av dem.

Enken i denne historien var sin manns rake motsetning, men de hadde holdt sammen i mange år likevel. Mannen hadde alltid vært grisk og egoistisk, og dette var noe han tok med seg til graven.

Han visste han skulle dø snart, og sa til kona si:

«Hør godt etter nå: Når jeg dør vil jeg at du tar ut alle pengene mine og legger dem sammen med meg i kisten. Jeg vil ha med meg pengene i livet etter dette!»

Han presset kona til å love at , ja, hun skulle gjøre som han sa, og hun og familien ville ikke få ett eneste øre av formuen hans.

Når mannen døde og dagen kom for å begrave ham, kom enken på en genial måte å oppfylle kravet hans, samtidig som hun kunne lære ham en siste lekse: Grådighet lønner seg sjelden.

Foran familie og venner la hun en eske oppi kisten hans og lukket den.

Enkens bestevenninne grep tak i henne og utbrøt: «Er du gal? Jeg håper du ikke oppfylte det idiotiske løftet du gav ham?»

«Jo, jeg lovte ham jo det. Jeg er en god kristen, og jeg kan ikke lyve. Jeg lovet ham å legge pengene sammen med ham i kisten,» svarer enken smilende.

Venninnen ser forvirret på henne.

«Så du mener at du la hvert øre av formuen hans i kisten med ham?»

«Vel, på en måte,» svarer enken, og smiler enda bredere før hun fortsetter: «Jeg tok alle pengene, satte dem inn på min konto og skrev ut en sjekk til ham!»

Jeg vet ikke med deg, men denne historien fikk i hvert fall meg til å le! For en luring enka var!

Nå vet jeg ikke om historien er bygget på en sann hendelse eller ei, men den har en fin moral som vi alle kan lære litt av!

Hvis denne historien fikk deg til å smile foreslår jeg at du DELER den videre med vennene dine, slik at flere kan få høre historien om denne snedige enken!