Hun slipper hulepiggsvinet hun reddet ut i naturen igjen. Da kommer den tilbake for å vise noe!

1416

Hulepiggsvinet Spikey kunne ha fått en tragisk slutt på livet en kveld det gikk rett i en felle satt ut av en potetbonde i Hoedspruit i Sør-Afrika.

Bonden hadde sett at noen eller noe hadde begynt å spise opp avlingene hans, så han ville bare sette en stopper for det. Men han hadde ingen anelse om at det var et lite hulepiggsvin som var synderen!

Spikey var bare en baby, og altfor liten til å kunne klare seg på egen hånd. Potetene hadde nok holdt den i live, men den trengte mer mat, kjærlighet og trygghet for å ville kunne overleve. Så bonden ringte Daktari Bush School and Wildlife Orphanage, og spurte om ikke de kunne ta vare på den sultne lille skapningen.

Daktari er et slags «barnehjem» for dyr i Sør-Afrika, der de tar vare på skadde dyr, og dyr som har mistet eller blitt forlatt av foreldrene sine. De lærer også opp barn i området om hvordan man skal ta vare på dyr og miljøet.

Og lille Spikey var hjertelig velkommen!

Ian og Michelle Merrifield har jobbet der i mange år, men hadde aldri tatt inn et hulepiggsvin før. Men de fant snart ut at den lille tassen var en skikkelig matmons!

Spikey fikk raskt nye venner, og han ble umåtelig populær blant barna.

Og selv om Spikey er full av pigger er han utrolig glad i å kose! Han oppfører seg faktisk litt som en hund, siden han mer enn gjerne kan sitte i fanget til noen og bli klødd bak øret.

I et helt år bodde Spikey her, men han vokste seg såpass stor og sterk at det var på tide å slippe ham ut i det fri igjen. De var sikre på at han ville kunne klare seg alene nå.

Så, de slapp ham fri, men bare for å være sikker på at han fikk seg noe å spise, fortsatte de å legge ut mat til ham. Han kom på besøk for å spise av og til, men det virket ellers som at han klarte seg veldig bra på egenhånd.

Men så skjedde det noe. Etter et lengre fravær kom Spikey plutselig tilbake igjen – med en overraskelse.

Det viste seg nemlig at Spikey var en hunn, og hun hadde fått to unger!

Ian, Michele og alle barna ble overlykkelige over å se Spikey og ungene hennes, og alle var like sjokkerte.

Ungene, som aldri hadde sett mennesker før, var litt nervøse, men roet seg snart ned når de så hvor avslappet mammaen deres var.

Det så ikke ut som om den lille familien led noen nød, så Ian mistenker at Spikey bare ville vise frem ungene side til adoptivfamilien sin. Han forteller: «Det er fantastisk å se Spikey leve livet sitt til det fulle ute i det fri, og at hun har fått sin egen familie. Jeg føler meg som en stolt pappa!»

For en søt historie! Hun var heldig som ble så godt tatt vare på når hun var liten, og jeg tipper at hun ville at barna sine skulle vite at menneskene i området var snille og til å stole på. Nå ønsker jeg henne bare lykke til videre!

SE videoen nedenfor av Spikey som blir sluppet ut i det fri, og DEL gjerne denne solskinnshistorien med vennene dine på Facebook!