Ikke hold deg! Her er 7 uventede fordeler med å FISE:

90900

Hvis du blir flau over å slippe en fis noen gang, bare si til de rundt deg at du er sunn!

Nå er det ikke slik at promping er den mest glamorøse måten å forbedre  eller bedømme helsen vår på, men det er viktig for å sørge for å ha et velfungerende fordøyelsessystem og en god balanse av magebakterier.

Det er estimert at mennesker fiser mellom 5 til 10 ganger om dagen, selv om noen estimerer høyere tall. Og faktum er at vi fiser mest når vi sover.

Hvor mye du fiser avhenger av hvilken type mat du spiser, men mat som er kjent for å gi deg luft i magen er f.eks bønner, melkeprodukter, søtpoteter, havre, nøtter, soya og hvete – altså sunne ting du definitivt BURDE spise!

For å unngå fising må du faktisk kun leve på raffinert sukker – og det er bare ikke bra for noen.

Hva enn samfunnet prøver å fortelle oss, så kan vi avsløre at kvinner fiser like mye som menn. Faktisk avslørte en studie at kvinner slapp mer illeluktende og konsentrerte promper enn menn som spise samme mat som dem.

Men uansett HVORFOR vi fiser, her er grunnene til hvorfor det er BRA for oss:

1. Reduserer oppblåsthet

Oppblåsthet skyldes en oppsamling av gass i magen, som en fis ville blitt kvitt for deg. Så neste gang du føler deg litt oppblåst, kan du vurdere å slippen en fjert!

2. Hjelper deg å balansere kostholdet ditt

Ved å fise kan du bedre forstå hvordan kostholdet ditt er sammensatt, siden kroppen din reagerer på forskjellige matvarer på forskjellig måte. For eksempel, hvis du spiser mye rødt kjøtt vil fisene dine stinke mer. Hvis du spiser masse karbohydrater vil du fise mer, men de kommer til å lukte langt mindre.

3. Reduserer magesmerter

Å holde på gassen vil kunne gi deg store magesmerter, så ved å bare «fyre løs» vil du bli kvitt disse smertene. Hvis du sliter med å få dem ut, kan du massere magen din litt for å hjelpe gassen ut av kroppen.

4. Tarmhelse

Ved å holde gassen inne eller å manipulere måten den slipper ut på vil du kunne skade tarmen og få inflammerte hemorroider. De som har tarmproblemer blir bedt om å ikke holde på gassen, og å bare slippe den ut – så pass på å slippe fisen naturlig når du trenger det!

5. Å lukte på fisene dine er sunt

Selv om ingen vil innrømme det, liker alle lukten av sine egne fiser. Men andres…ikke like mye.

Kanskje dette er fordi vi instinktivt vet at det er bra for oss. Hydrogensulfidet som produseres i i tarmene våre under fordøyelsen kan forebygge mitokondriell skade i cellene våre. Dette hindrer slag, hjertesykdommer og leddgikt. Utrolig, men sant!

6. Avslører matallergier

Fising kan avsløre om du har noen matallergier eller intoleranser, slik som laktose intoleranse eller cøliaki. Dette er fordi du vil fise langt mer etter å ha inntatt dem.

Hvis dette skjer gjentatte ganger, og du mistenker at du har en matallergi, bør du kontakte legen din.

7. Det føles godt

Fising føles fantastisk. Det å bare bli kvitt det vonde eller ubehagelige presset i magen og tarmene, burde være grunn nok i seg selv for hvorfor vi bare burde fise når vi føler for det.

MEN, hvis du fremdeles blir flau av å fise, kan du prøve disse tipsene:

  • Forsikre deg om at du ikke har noen allergier eller sykdommer som gjør at du fiser mer
  • spis sakte
  • unngå drikker med kullsyre og søtningsstoffer
  • tren mer

Eller; bare bli mer komfortabel med å være et ekte menneske. Det å ha et sunt fordøyelsessystem er nemlig noe å være takknemlig for!

DEL gjerne dette videre med vennene dine på Facebook!