Mannen planter et tre på samme sted hver dag. 37 år senere FORBLØFFES verden over resultatet!

1130

Når man begynner å miste troen på at naturen vil overleve menneskers grådighet, varmer det sjelen å lese historier som dette:

Jadav Payeng vokste opp på Majuli i India. Dette stedet var en gang en grønn oase, og var dekket av en tett skog og et rikt dyreliv.

Men menneskenes grådighet og overforbruk forstyrret veksten i skogen, og dyrelivet forsvant.

Jadav orket ikke å sitte stille å se på at skogen visnet hen. Så han bestemte seg for å gjøre noe: i 1979 plantet han sitt første tre på et øde område på Majuli, noe han har fortsatt med daglig i hele 37 år nå!

I dag har han egenhendig forvandlet den tidliger eødemarken til en frodig skog, nesten dobbelt så stor som Central Park i New York!

Nå har dyrelivet returnert til området, og elefanter, neshorn, hjort og tigere lever side om side i den skogen. Skogen huser omtrent 115 dyr nå, og hvis Jadav får viljen sin kommer dette nummeret bare til å vokse!

For ham var målet å kunne gjenskape den naturlige skjønnheten som før fantes på Majuli, men drivkraften var alltid å få planter og dyr til å returnere til området.

Det er takket være Jadav Payeng at det finnes hele 550 hektar skog og et rikt dyreliv her.

Filmen ‘Forest Man’ fikk prisen som beste dokumentar på filmfestivalen i Cannes i 2014, og handler om Jadavs livsverk.

TAKK for at det finnes slike ildsjeler i verden! Hvis alle hadde vært litt mer som Jadav, så er jeg sikker på at denne planeten ville vært et langt mer vakkert og harmonisk sted…

SE videoen nedenfor, og DEL den gjerne videre med vennene dine på Facebook!