22. juli 2024

Denne mammaen vil at alle skal høre den viktige SANNHETEN om kvinner som tar keisersnitt!

Det er mange som er av den oppfatningen at mødre som fikk barna sine via keisersnitt fikk den «lette utveien». Nå har denne australske tobarnsmoren sett seg lei på denne myten rundt keisersnitt, og viser frem magen sin bare få timer etter fødselen.

Olivia har to døtre og er ikke redd for å skrive om de mindre glamorøse delene som følger med graviditet og fødsel. Under bildet sitt på Instagram skriver hun:

«Okay, jeg vet at dette kanskje ikke er min beste vinkel (eller er det det?), men hvem ville vel ikke tatt selfies etter fødselen så de kan se hvor de skar deg opp og dro ut en hel person (om du ikke kunne se det, kan jeg fortsatt ikke se forbi min oppsvulmede livmor. 

Dette her er virkelig hvordan man ser ut noen timer etter et keisersnitt. Til alle som tror at det er den ‘lette utveien’: Prøv selv å ha et 15 cm langt kutt i magen som en slaktet hai som har fått fjernet en surfers avrevne kroppsdeler! 

Det sys så sammen med et fiskesnøre, med det føles som om de indre organene dine prøver å rømme! Jeg mener, alt er bra frem til spinalbedøvelsen forsvinner fra kroppen. Etter det føles det som om du har blitt truffet av en buss, som så rygget tilbake over deg, bare for å være sikker på at den ikke bommet første gangen!

Om du ikke følger med på hvor lang tid det har gått imellom bedøvelsene, kommer du garantert til å kjenne at du lever. Eller kjennes som om at du kommer til å tilbringe resten av livet i bestemortruser som går opp til livet, ettersom at tanken på at noe liggende i gropen mellom magen og underlivet ditt føles som et mareritt. 

Alle som har tatt keisersnitt vet at at bestemortruser, ‘Dr. 90210’ og Spanx blir dine nye bestevenner. Men til tross for at den stramme kjolen jeg kjøpte da jeg var gravid, nå ser ut som en kengurumage på meg – ville jeg ikke ha forandret på noen ting. 

Om det ikke hadde vært for denne måten å få barna mine på, ville de kanskje ikke ha vært her i dag. Pluss jeg synes at det å bli klippet fra A til B høres mye verre ut!»

Over 1000 mennesker har likt og kommentert på det ærlige bildet som Olivia la ut, og takker henne for åpenheten. Mange ønsker det samme som henne: Å få folk til å skjønne at keisersnitt ikke er «den lette veien ut» i en fødsel, og forklare hva det egentlig er snakk om.

Mødre som tar keisersnitt er akkurat like modige og tøffe som alle andre mødre der ute! Lik og del gjerne om du er enig!