Prins Harry går i morens fotspor. Dette ville gjort prinsesse Diana STOLT!

1219

Prins Harry og hans avdøde mor prinsesse Diana har en svært viktig ting til felles: De har store hjerter, og enda større medfølelse og omsorg for de syke.

Diana var verdenskjent for sitt mot da hun ofte sto opp for mennesker som var vanskeligstilte i samfunnet, og mange husker hennes utrettelige arbeid for blant annet pasienter med aids. Og folket elsket og respekterte henne for det.

Nå følger altså prins Harry i morens fotspor.

For prinsen vet hvor vondt det er å miste noen man elsker. Moren Diana omkom i en bilulykke i Paris i 1997, da han enda bare var et barn.

Det er ikke før nylig at prinsen har uttalt seg mer åpent om morens tidlige bortgang.

«Jeg kan trygt si at det å miste moren min som 12-åring, og stengt av følelsene mine i 20 år, har hatt en ganske alvorlig innvirkning på både arbeidet og privatlivet mitt,» forteller han i et intervju med britiske Telegraph.

Han avslører her at han gikk til terapi for å bearbeide følelsene sine, noe han håper vil bidra til en større samtale rundt psykisk helse.

Men prins Harry stopper ikke bare der.

I oktober 2016 møtte han 6 år gamle Ollie Carroll. Ollie har Battens sykdom – en sjelden, men dødelig nevrologisk sykdom.

Lucy og Mike Carroll er Ollies foreldre, og fortalte at møtet mellom prinsen og sønnen var ingenting annet enn magisk, og følte at sønnen deres knyttet et nært bånd til prins Harry den dagen.

Ollie behandles nå på sykehuset sammen med søsteren sin, 3 år gamle Amelia, som også har fått diagnosen Battens sykdom.

Familien Carroll skrev i etterkant av besøket et brev til prinsen, hvor de oppdaterte ham om barnas behandling og takket ham for støtten hans. «Han gav sønnen vår styrken til å stå opp, når vi ikke lengre trodde at det var mulig for ham,» forteller moren, Lucy.

Så i begynnelsen av mai kom prinsen på besøk igjen til sine venner på sykehuset.

Han vugget Ollie i armene sine, smilte med Amelia og, viktigst av alt, han gav familien nok et positivt minne som kommer til å bli med dem resten av livet.

«Fra bunnen av våre hjerter takker vi prins Harry for støtten, tiden og vennligheten han har vist vår familie, og vår reise for å øke bevisstheten rundt Batten sykdom,» skriver Lucy Carroll og fortsetter:

«Det var virkelig utrolig å se ham sammen med barna våre, og få muligheten til å snakke med ham om den vanskelige tiden vi går igjennom.»

Dette er intet mindre enn hva prinsesse Diana selv ville gjort, og jeg er helt sikker på at hun er svært stolt over sønnen sin.

Prins Harry viser dessuten hvordan man skal bruke statusen sin til å hjelpe andre mennesker, noe jeg mener alt for få kjente personer gjør i dag..!

Lik og del denne artikkelen om du også synes at prins Harry fortjener en stor applaus for engasjementet og omsorgen han viser her!