Vond rygg, nakke, eller stive skuldre? Bare noen få vet om disse GENIALE knepene!

3711

Det meste av dagen vår blir brukt stillesittende: På forelesning, på jobb, på bussen, og hjemme på sofaen.

Det har faktisk blitt så ille at rygg- og nakkeplager har blitt en nasjonal sykdom. Men det er mye du kan gjøre selv for å lindre og forebygge disse plagene – alt du trenger er to tennisballer og et stille hjørne med litt god plass.

1. Ryggen

For å lindre en vond rygg, legger du deg ned på ryggen på gulvet og plasserer to tennisballer like under midten av ryggen din. Sørg for at ballene ligger til høyre og venstre for ryggsøylen din, og ikke PÅ den. Nå tar du minst fem dype åndedrag. Dytt ballene noen cm lenger ned, pust dypt noen ganger igjen, og gjenta helt til ballene har kommet helt ned ryggen.

For å hindre at ballene ruller bort, kan du legge dem i en sokk og knytte fast enden. Finn et press som passer for deg, og som du tåler. Hvis du er i tvil kan du gjøre øvelsen på et mykere underlag eller støtte nakken med en pute.

2. Nakke

For å la musklene slappe av i dette området setter du føttene i bakken, slik at knærne blir bøyd mens du ligger på gulvet. Plasser to tennisballer som ligger sammen i en sokk under nakken, like under hodeskallen. Dytt hælene forsiktig opp fra bakken, og du vil kjenne at det strekker litt mer i nakken, og slipp hælene ned igjen. Kjenn deg frem, og ta 10 dype åndedrag.

3. Hofte

Smerter i hoftene kommer som regel når man har sittet stille for lenge, eller har på seg vonde sko – for eksempel med høye hæler. For å lindre smertene, ligg på siden og plasser en tennisball under midjen. Når du har funnet balansen sirkler du hoften tolv gnager i én retning, og tolv i den andre. Skift så side og gjenta prosessen.

4. Stive skuldre

Legg deg ned på ryggen med bøyde ben og plasser en tennisball mellom ryggsøylen og skulderbladet. Strekk ut armen din og sirkle den over kroppen, hodet, og gulvet ved siden av deg. Kjenn ekstra godt etter til du finner et trykk som er godt for deg.

5. Benmuskulatur

Sett deg på gulvet eller på en stol, bøy kneet og plasser ballen bak kneet. Press ballen med låret og leggen, tell til ti, og slipp trykket. Gjenta prosessen åtte til ti ganger. Gjenta på det andre benet.

6. Under foten

For å ta i bruk litt fotsoneterapi plasserer du ballen på bakken og ruller den under foten din. Hvor mye trykk du legger på ballen er helt opp til deg. Rull mellom 30 sekunder til 1 minutt, og sørg for at du ruller utover hele foten – fra hæl til tå.

Gjenta prosessen på den andre foten.

7. Håndmassasje

For å massere håndflatene dine, kneler du ned på gulvet og støtt deg ved å legge en flat hånd på tennisballen. Plasser den andre hånden over den første, og legg trykk på ballen ved å flytte vekten over på den. Hold denne posisjonen i 1 minutt mens du puster dypt. Så, i samme posisjon, ruller du ballen over håndflaten i 2-3 minutter med samme trykk. Gjenta prosessen på den andre hånden.

Noen av disse øvelsene kan også utføres stående inntil en vegg ved å plassere tennisballen på den anspente delen av nakken, skuldrene eller ryggen, mens du lener deg mot veggen.

 

Tennisballer er en super og billig måte å bli kvitt slike irriterende smerter og plager som oppstår i hverdagen, og øvelsene kan gjøres hvor som helst. Prøv selv og merk forskjellen!

Del gjerne dette tipset videre med venner og familie på Facebook!