5-åringen blir mobbet fordi han ser «rar» ut. Men når han treffer denne hunden forandres ALT!

1090

Hunder har for lenge siden fått tittelen som «menneskets beste venn» – og det er virkelig velfortjent!

Disse dyrene er langt mer enn «bare» selskap, og kan utgjøre en utrolig forskjell i menneskers liv. Dette er i hvert fall sant for vesle Quaden Bayles.

Quaden er en 6 år gammel gutt fra Australia, som fikk en ny bestevenn nylig: Nemlig hunden Buddy.

Men Buddy er en helt spesiell venn – han hjelper nemlig Quaden med å akseptere seg selv. Begge to er nemlig født med en type dvergvekst.

Quaden fra Brisbane har akondroplasi, en form for medfødt kortvoksthet som innebærer at man har kortere armer og ben. Omtrent 5 av 100 000 barn blir født med denne tilstanden.

Quaden har nylig begynt på skolen, og han var flau over at han var kortere enn alle de andre barna.

«Han er bare halvparten så stor som de andre barna på skolen, så han har fått mange spørsmål siden han startet. Det gjorde at han følte seg underlegen. Han syntes det var ubehagelig, og kjempet mot skuffelsen over at han ikke kom til å bli like stor og sterk som pappaen sin, forteller moren Yarraka til Mashable.

Men en dag når mammaen var på besøk hos en venninne, som er veterinær, traff hun Buddy for første gang. Buddy var da en ni år gammel Shihtzu-hund. Venninnen tilbød familien å beholde Buddy, men mamma Yarraka var skeptisk.

Quaden ble derimot helt forelsket i hunden!

Og det var kjærligheten mellom Quaden og Buddy som fikk moren til å ta en avgjørelse. Hunden hjelper dessuten familien med å takle sorgen etter at både morfaren og pappaen til lille Quaden tapte kampen mot kreften.

Buddy har også akondroplasi, og klarte på bare én uke å gjøre det moren til Quaden har prøvd på i flere år: Å få femåringen til å akseptere seg selv, rapporterer selveste britiske Independent.

«Det var det beste som kunne ha hendt. Tidligere kunne vi ikke nevne ordet «dverg», «kortvokst» eller akondroplasi rundt ham, forteller Yarraka.

Quaden ville vise hunden sin til alle, fordi Buddy også er kortvokst, akkurat som ham selv.

«Takk for at du bringer oss så mye kjærlighet og glede i livene våre igjen Buddy. Du er den beste hunden noensinne, og nå vil Quaden skaffe en liten venn til deg.. Så han spør om du vil ha en kanin eller en sjimpanse,» skriver familien på Facebooksiden Team Quaden.

Historien til Quaden ble først kjent i 2016. Siden det har han fått flere nye venner – her har mammaen lagt ut noen fine bilder på Facbooksiden sin:

Han er også glad i katter!

Dette bare beviser hvor mye hunder kan hjelpe oss mennesker – DEL Quadens historie med venner og familie på Facebook om du er enig!