5-åringen fra Skottland gifter seg. Grunnen? Jeg klarer ikke slutte å gråte…

1770

Denne vesle jenta fra Skottland gifter seg som 5-åring, men grunnen er helt spesiell.

Barnebryllup er vanligvis noe vi forbinder med grusomheter i ikke-vestlige land, men for Eileidh Paterson fra Skottland er det hennes høyeste ønske.

5 år gamle Eileidh har nemlig nevroblastom, som er en marerittaktig kreftsykdom som oftest rammer spedbarn. Dette er en svulstsykdom, og rundt halvparten av alle tilfeller blir klassifisert som høyrisiko, der tilbakefall og død er sannsynlig til tross for behandling.

For Eileidh er dette en dødsdom: Hun har svulster i hele kroppen som allerede har vokst seg til det 4. stadiet.

Men Eileidh, familien og legene hennes kjempet mot kreften med alt de hadde av moderne medisin og behandling, og det så ut til å virke! Dessverre er sykdommen kjent for at den stadig vender tilbake, og det gjør den også hos Eileidh. Og nå er den sterkere enn før.

Legene må gi familien den grusomme beskjeden: Behandlingen virker ikke lengre. Eileidh kommer snart til å dø.

Alt foreldrene kan gjøre for datteren sin nå, er å gjøre det beste de kan med tiden de har igjen sammen med henne. Og Eileidh vet godt hva hun vil gjøre før hun drar til himmelen.

Hun har nemlig lyst på et ekte Disney-prinsesse bryllup med bestevennen sin Harrison.

Hun og 6 år gamle Harrison har vært uadskillelige siden føste gangen de møttes, og tilbringer all sin tid sammen nå som det nærmer seg slutten for lille Eileidh. De har til og med klart å planlegge drømme-bryllupet sitt (med mødrenes hjelp selvsagt)!

Alle gjestene i bryllupet måtte komme kledd som superhelter og kjente Disney-figurer, fordi Eileidh elsker disse modige, fargerike og gode heltene fra historiene sine.

Eileidh kom kledd som en nydelig prinsesse, og storebroren Callum førte henne opp til «alteret» og frem til Harrison som var kledd tradisjonelt.

De to barna holdt godt fast i hendene til hverandre, mens Zara, den gode feen leser opp Eileidhs livshistorie som en eventyrfortelling. Eileidhs storesøster Cerys leser opp et dikt som konkluderer: «Selv når vi ikke er sammen, vil jeg alltid være med deg.»

Den gode feen erklærte så det to barna for «bestevenner for alltid», og de er nå offisielt «gift» og kan lykkelig spise sukkerspinnet feen gir dem.

Verden vil så absolutt bli mindre magisk når lille Eileidh forlater oss, men familien hennes kommer alltid til å ha minnene fra «bryllupet» hennes til å se tilbake på med kjærlighet.

Det viktigste er at denne lille jenta er omringet av mennesker som elsker henne nå. Del gjerne denne skjønne historien med vennene dine på Facebook!