5-åringen ser bare EN forskjell mellom seg selv og bestevennen. Se nærmere og oppdag hvorfor!

739

Noen ganger er bestevenner så nære hverandre at det virker som at det eneste som skiller dem er utseendet. Klærne, hobbyene og oppførselen kan være helt lie, og slik er hvert fall tilfellet for Jax og Reddy.

Lydia Stith Roseblush publiserte nylig denne fantastiske fortellingen på Facebook-siden Love What Matters. Den fikk umiddelbart mye oppmerksomhet, og støtter teorien om at fordommer er lært, og ikke medfødt.

Lydias fem år gamle sønn, Jax, er overbevist om en ting i livet – at han og hans beste venn Reddy ser ut som eneggede tvillinger. Den eneste som skiller disse to bestevennene er, i følge Jax, at håret hans står opp, mens Reddy har kort hår.

Jax foreslo derfor at han skulle klippe seg den helgen, for å lure klasselæreren. For hvordan skulle læreren se forskjell på Jax og Reddy om de hadde like frisyrer? Det hørtes ut som en skikkelig god plan.

«Jax var så spent på å dra til skolen på mandag, med samme frisyre som Ruddy. Han trodde det skulle bli så gøy å forvirre lærerne,» skriver moren, Lydia, på Facebook.

«Om dette ikke er et bevis på at hat og fordommer er noe vi lærer, så vet jeg ikke hva som er det,» forteller Lydia og fortsetter: «Den eneste forskjellen Jax ser på seg og sin bestevenn er håret deres.»

La det synke inn.

Hvor fantastiske er ikke disse barna som ikke dømmer mennesker etter hudfargen deres? De ser mennesker for den de er. Jax ser Reddy som sin venn, og ikke som en svart venn. Den største forskjellen på dem er frisyren deres, ikke hudfargen.

Se selv i videoen nedenfor, og gjerne del denne med vennene dine på Facebook!