16. juli 2024

Pappaen rydder sin døde datters rom. Når han tar ned speilet fra veggen får han SJOKK!

Athena Orchard fra Leicester i England var en vanlig, sjarmerende og glad 12 år gammel jente. Hun elsket sport, spesielt boksing. Hun var ikke bare bra på skolen, men tok også hånd om sine søsken – seks søstre og tre brødre.

Like før jul oppdager den da 12 år gamle jenta en kul i hodet. Hun tenker ikke mer over det – til hun kollapser hjemme på kjøkkenet. Legene gir henne og familien en forferdelig beskjed: Athena har kreft i skjelettet.

at1

Denne tragiske nyhet kom selvfølgelig som et sjokk for Athena selv og hennes venner og familie. De tok syv timer for legene å operere bort svulsten fra hennes ryggrad. Like etter begynte hun med kjemoterapi. Hun mister alt sitt hår og Athena, som en gang var sprudlende av energi, klarer ikke lenger å komme seg ut av sengen.

Men Athena gjør det beste ut av situasjonen og forsøker å være sterk. «Hun var hele tiden optimistisk og sa til meg at vi ikke skulle gråte», forklarer hennes mamma Caroline og fortsetter: «Vi visste at kreften var aggressiv… Hun kjempet så lenge hun kunne.»

Like etter hun fylte tretten dør Athena, omgitt av sin familie.

at2

Dagene som fulgte etter gikk foreldrene Caroline (37) og Dean Orchard (33) gjennom hennes ting når de oppdaget et brev skrevet på baksiden av Athenas speil.

[adsense2]

«Hun fortalte oss aldri om dette, men det er typisk henne», sier hennes pappa. «Jeg begynte å lese brevet, men kunne ikke fortsette til mer enn halvparten av det ettersom det var så hjerteskjærende», fortsetter faren å fortelle.

Athena skrev om kjærlighet, lykke og sykdommen. Familien sier at de aldri kommer til å kvitte seg med speilet.

at3

På baksiden av speilet hadde Athena skrevet en trøstende og kjærlighetsfylt melding. Les utdrag fra hennes vakre og viktige beskjed her:

Lykke er opp til oss selv. Og det handler kanskje ikke om en lykkelig slutt, men mer om veien dit. Meningen med livet er et liv fylt av mening. Forskjellen mellom det ordinære og det ekstraordinære er noe mer. 

Lykken er veien, ikke sluttmålet. Vær takknemlig for livet. Vær glad, vær fri og for alltid ung. 

Du kan mitt navn men ikke min fortelling. 

Du vet hva jeg gjorde, men ikke hva jeg gikk igjennom. Kjærlighet er som glass: vakkert men skjørt. 
Kjærlighet er sjelden, livet er merkelig, ingenting er for alltid og mennesker forandres. Hver dag er spesiell, så man skal elske hvert minutt for alt kan ta slutt på bare noen sekunder. 

Om noen elsker deg, slipp aldri taket selv om det ikke alltid er lett. 

Kjærlighet er som vinden, du kan høre den, men ikke se den. Jeg skulle elske å bli forelsket i noen som kan åpne mitt hjerte. 

Kjærlighet er ikke med den personen du forestiller deg en framtid med. Kjærlighet er med den personen du ikke kan annet enn å bruke resten av livet ditt med. 

Mennesker kommer til å hate deg, dømme deg og du kommer til å bli såret… men så lenge du kan reise deg, så er det det som gjør deg til den du er. 

Det finnes ingen grunn til å gråte, for jeg vet at du alltid er ved min side. 

at4

Ingen vet hvordan denne 12 år gamle jenta hadde funnet nok styrke til å skrive denne beskjeden. «Hun nevnte det aldri, men det var sånn hun var. Athena var veldig dyp. Hun elsket å skrive, det var en del av henne og det har alltid gjort henne lykkelig», sier pappaen til Hefty og fortsetter:

at5

«Selv om Athena ikke lenger lever, har hun gjort seg udødelig gjennom hennes ord. Vi kommer til å beholde speilet for alltid. Bare å lese hennes ord gjør at det kjennes ut som at hun fremdeles er med oss».

at6

Til tross hennes alvorlige sykdom mistet Athena aldri gleden i  å se skjønnhet i livet. Hun ville dele sin optimisme med familien. Denne unge jenta gir virkelig inspirasjon til oss alle.
DEL gjerne denne fantastiske historien med vennene dine på Facebook!


Legg igjen en kommentar