2-åringen døde på grunn av «harmløs» ting i hjemmet. Nå advarer legene ALLE

6823

Det at små barn putter alt i munnen er ingen hemmelighet, og hverdagen for småbarnsforeldre består ofte i stor del av å forhindre det verste av dette.

Småstein, sand, mynter, kattens hale, ja, nesten alt skal smakes på..! Men mens katten kan bli sur og gi den lille et kloremerke, er det enda viktigere å huske på de livsfarlige tingene barna kan komme til å prøve seg på.

Vaskemiddel, medisiner og skarpe ting som nåler er noe nært sagt alle foreldre vet å gjemme godt ute av rekkevidde for de minste, men ikke alle vet en av de farligste tingene vi har liggende rundt hjemme:

Nemlig batterier.

Lille Brianna ble bare bare to år gammel da hun døde etter å ha spist et lite batteri hun fant hjemme på julaften. Hun døde den 28. desember 2015, og etterlot seg en hel familie i sorg. Hun var spesielt nær bestefaren sin, som var utrøstelig etter dødsfallet til den «lille engelen» sin.

Det som hadde skjedd var dette: Midt oppi all julefeiringen hadde lille Brianna fått øye på noe skinnende som lignet en liten mynt. Kanskje hun trodde det var en godteribit, for hun spiste det og det satte seg fast nede i spiserøret hennes.

Ingenting skjedde på en dag eller to, men plutselig gikk alt så altfor fort. Brianna som bare hadde hatt litt feber begynte å kaste opp blod, og hun ble blå i huden. Ambulansen kom raskt til stedet og hastet henne til sykehuset.

Batteriet den lille jenta hadde spist hadde begynt å lekke syre som brant gjennom spiserøret hennes og ødela store blodårer.

Til tross for at legene gjorde alt de kunne, var det allerede for sent. Den sønderknuste familien måtte bruke nyttårsaften på å planlegge en begravelse istedenfor å høre på Briannas glade latter mens hun så på fyrverkeriet.

Hvert år svelger tusenvis av barn slike livsfarlige batterier, og de som kommer ut av det med livet i behold får ofte skader for livet.

Slik demonstrerer den britiske nyhetskanalen BBC hvor alvorlig det er å svelge et batteri. Slik ser en skinkebit ut etter bare 1 minutt og 52 sekunder i kontakt med batteriet.

Husk å teipe over alle fjernkontroller osv. som har batterier i seg slik at barna ikke får tak i dem!

Vennligst DEL denne artikkelen med alle foreldre, besteforeldre, tanter, onkler og barnehagelærere du kjenner, slik at dette ikke skjer med noen andre familier.