Den 92-årige kvinnen skulle bare besøke datteren sin: Ble brutalt angrepet i taxien

2902

92 år gamle Hanka Fogelman er en frisk, oppegående kvinne, som mot alle odds overlevde Holocaust under krigen. I dag bor hun i Montéal, Canada, og nyter å tilbringe sine eldre dager sammen med familien. Men så gikk det plutselig fryktelig galt.

Det var den 11. november i 2018 at Hanka satte seg inn i taxien fra taxiselskapet STM som er ment for å skysse de eldre og de med funksjonsnedsettinger i Montréal. I bilen satt det også en kvinne fremme ved sjåføren og en ung mann i baksetet.

Youtube/CBC News: The National

 

Plutselig snudde sjåføren seg og fortalte at hun ikke burde snakke med den mannlige passasjeren ved siden av henne i baksetet. Han forteller at mannen kunne bli svært aggressiv.

Bare få minutter senere begynner den unge mannen å slå henne til blodet renner. Nesen hennes brekker og hun får store skader i ansiktet før han blir stanset.

«Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre,» forteller Hanka. Da politiet kom satt mannen avslappet i baksetet og løste kryssord. Han virket helt uvitende om skadene han nettopp hadde påført den forskrekkede kvinnen.

På grunn av at den mannlige passasjeren ikke kan regnes som tilregnelig på grunn av sin intellektuelle funksjonsnedsettelse vil han ikke bli tiltalt. Hanka ble derimot hastet til sykehuset for å få behandling for sine store skader.

Youtube/CBC News: The National

 

«Hun hadde en brukket nese, sår i ansiktet og var helt forslått,» forteller datteren hennes, Debbie, som ikke kan forstå hvordan dette kunne skje. «Jeg er så sint. Helt sjokkert. Jeg ser på moren min og hun er så oppegående, men det finnes en sårbarhet i blikket hennes nå.»

Og datteren vet nøyaktig hvilke spørsmål hun skal stille:

«Hvorfor var han i taxien? Hvorfor satte sjåføren henne i baksetet sammen med ham, lukket døren og begynte å kjøre?»

Youtube/CBC News: The National

 

Siden sjåføren visste at mannen kunne bli aggressiv var det totalt hensynsløst og forskammelig å plassere en 92 år gammel kvinne like ved ham! Dessverre nekter taxiselskapet å ta noen skyld for det som skjedde, men omtaler det heller som en uheldig hendelse, og sier at de «ikke hadde noen grunn til å tro at Hanka var i fare før angrepet».

Etter at hendelsen ble omtalt i media har utallige mennesker kommet med støtteerklæringer til Holocaust-overlevende Hanka, og krever at taxiselskapet tar ansvar for passasjerene sine.

Vi ønsker en god bedring til Hanka… Alle burde få lov til å føle seg trygge og leve uten frykt for å bli overfalt! DEL hvis du er enig!