Forskernes overraskende melding: Den ultimate kuren mot hosting er SJOKOLADE

794

«Drikk te med honning/ingefær/sitron» er tipset man oftest får når man hoster og er forkjølet, men nå kommer forskerne altså med en annen melding – spis sjokolade!

Det er britiske Daily Mail som videreformidler tipsene fra den internasjonale eksperten på hoste, professor Alyn Morice fra Hull University, hvor han forklarer at sjokolade kan roe ned og lindre hoste.

 

 

«Sjokolade kan lindre hoste,» skriver han, og fortsetter: «Jeg vet dette kanskje høres ut som noe fra Mary Poppins, men […] jeg kan forsikre dere at bevisene er solide […]»

Bevisene kommer fra den største undersøkelsen gjort i Europa på dette temaet, hvor en ny medisin som inneholdt kakao var langt bedre enn den vanlige standard-medisinen.

I tillegg fant forskere ved Imperial College i London ut at stoffet teobromin, som man finner i kakao, er bedre til å undertrykke trangen til å hoste en kodein – stoffet som vanligvis brukes i hostemedisiner.

Den nye medisinen, kalt Unicough, reduserte både hostefrekvensen og søvnforstyrrelsene hos pasientene på bare to dager. Faktisk fungerte den så effektivt at flere pasienter som prøvde den kunne avbryte behandlingen tidlig fordi de ble kvitt hosten helt!

«Å suge sakte på en sjokoladebit kan gi noe lindring, men jeg tror det er på måten sjokoladedelen virker sammen med de andre ingrediensene i medisinen som gjør den så effektiv. […] Å drikke kakao vil ikke ha samme effekten ettersom kakaoen ikke er i kontakt med halsen lenge nok til å gi et beskyttende lag.» 

 

Dette må jeg prøve..! DEL dette tipset med vennene dine hvis du også mener det er verdt et forsøk!