Mannen oppdager en merkelig trapp: SE hva som skjer når flere får øye på den!

617

Det er dessverre et økende problem i Norge og vesten at vi blir større. Vi har ofte svært stillesittende jobber, data og TV tar opp fritiden vår, og vi spiser mer usunn mat. Men hvordan kan vi endre på denne negative trenden?

Svaret er egentlig ganske enkelt: Få inn mer aktivitet og bevegelse i hverdagen!

For man trenger ofte ikke å punge ut for rådyre personlige trenere, gå på treningssenter eller begynne med Crossfit for å få bedre helse. Det kan ofte være så enkelt som å ta trappene istedenfor rulletrappen – og det var nettopp dette disse kloke hodene ville oppmuntre til med dette stuntet.

Ideen er en kreativ genistrek, og den stammer fra noe som kalles «moro-teorien» eller «the fun theory». Dette går ut på at man skal forvandle noe nødvendig til noe gøy – som for eksempel å gjøre noe kjedelig som å velge trappen til en morsom musikalsk opplevelse.

Dette ble forsøkt i Stockholm, der tusener av mennesker strømmer inn med kollektivtrafikken hver eneste morgen. Målet var ganske enkelt å få disse morgentrøtte menneskene til å velge trappen istedenfor rulletrappen.

 

De kreative hjernene bak eksperimentet gikk så igang med å rive opp trappetrinnene, og plasserte elektriske paneler under overflaten som gav fra seg lyder som et ekte piano.

 

Resultatet?

Hele 66% flere mennesker valgte å leke seg på vei opp trappene istedenfor å ta rulletrappen! Det er helt fantastisk å se hvordan hele flommen av mennesker plutselig lar rulletrappen stå helt tom, når det tidligere hadde vært helt motsatt.

 

Dette viser virkelig hvordan lek og moro i hverdagen kan gi oss initiativet vi trenger for å bevege oss mer i hverdagen, og vil også bidra til at vi kanskje smiler og ler litt mer gjennom uka.

SE hvordan mennesker i alle aldre leker seg opp de musikalske trappene, og DEL hvis du mener vi burde få noe slikt til Norge også!