15 UTROLIGE fenomener som skjer på planeten vår:

1056

Vi bor på en underlig planet. Utrolig vakker, og mer magisk enn vi kunne ane! Jorden er full av små og store overraskelser, og vi oppdager stadig nye merkverdigheter rundt oss.

Her har vi samlet noen bilder som fikk oss til å måpe, og vi håper du blir like forundret og imponert som oss!

 

1. Den mystiske osende massen i Kina, 2013

Det var på en helt vanlig natt i Kina i 2013 at denne illeluktende massen plutselig oste opp fra en liten sprekk midt i veien. Den oste en liten stund, og trakk seg så tilbake til sprekken igjen.

Mange har gjort forsøk på å identifisere fenomenet, men ingen av dem har blitt bekreftet.

 

2. Øyet av Sahara

Også kjent som ‘The Richat Structure’, men fikk kallenavnet sitt ettersom det ser ut som et stort øye. Med en diameter på 40 km trodde man først at dette var resultatet av en asteroide. Etter mangfoldige undersøkelser ble det derimot bekreftet at det var en erodert geologisk dome. Utrolig!

 

3. Den svarte sprekken

‘The Black Crack in the White Rim Trail’ er en naturlig sprekk i Canyonlands National Park, USA.

 

4. Den selvlysende fjæra i Hong Kong

Dette ser helt nydelig ut, men ‘The bioluminescent bloom’ sieså være skapt av forurensninger i havet, som kan ha svært ødeleggende effekt for lokalt sjøliv og for fiskere.

 

5. Regnbuefjellene i Kina

Dette fjellet vil inspirere deg til å male! Det fargerike fjellet finner du i Zhangye Danxia Landform Geological Park, og er et naturlig kunstverk! Fjellet har fått fargene sine fra mineraler og det ser helt nydelig ut..!

 

6. Den skakke skog

‘The Crooked Forest’ ble plantet i 1930, men til alles forvirrelse har samtlige av de 400 trærne «knukket» mot nord. Og det er fremdeles et mysterium den dag i dag!

 

7. Blodisen i Antarktis

‘Blood Falls’ ble oppdaget av den australske geologen Griffith Taylor i 1911, og må ha vært et sjokkerende syn! Men til tross for at det ser ut som ekte blod, er det ikke det. Rødfargen kommer nemlig fra oksidert jern i denne typen saltvann, og jernet blir rødt i kontakt med oksygenet i lufta. Røde alger spiller også en rolle i dette skremmende synet.

 

8. Ijen vulkanen

‘The Ien Volcano’ er berømt for sin blåfargede lava, og er et av naturens store underverker. Denne finner man i Indonesia, og man får den beste opplevelsen om man ser den om natta!

 

9. Den levende steinen

Denne steinen er faktisk ikke en stein i det hele tatt – det bare ser slik ut! I Chile kalles den for Pyura chilensis, og er en type sjøskapning uten hjerne eller sanseorganer.

 

10. Undervanns fossefall

Mauritius må vel være et av verdens vakreste steder, og denne undersjøiske fossen bryter alle vanlige naturlover. Gjør den ikke? Nei, faktisk så er dette en naturskapt illusjon, og det er faktisk sand fra strendene som svøpes av platået av havstrømmene. Men det ser helt fantastisk ut!

 

11. Lynvulkanen i Chile

Dette ser ut som noe hentet fra en film om verdens ende, heller enn et ekte naturfotografi! Denne fryktinngytende vulkanen brøt ut og ble omringet av lyn! Regjeringen evakuerte alle før det ble noe fare for liv og helse, men synet av lynvulkanen vil nok hjemsøke dem for alltid!

 

12. Ishullet i Antarktis

Dette mystiske hullet ble først oppdaget av forskere i 2017, og de kunne bare måpe… Fenomenet kalles ‘polynya’ og er et område med stadig åpent vann hvor man ellers ville ha forventet å finne tykk og solid havis.

 

13. Snø-donuts

De ser ut som donuts eller hjul av snø, og kan være små som tennisballer eller så store som biler!

 

14. Rødt regn i Kerala

Det begynte plutselig å regne rødt i Kerala, India, i 2001, og alles klær ble farget rosa. Det viste seg at grunnen til dette var sporer av grønne alger i lufta, og det skjedde igjen i India og Sri Lanka i 2012.

 

15. Den hvite regnbuen

Kalt både ‘Den hvite regnbuen’ og ‘Tåkebuen’, så er dette et vakkert syn. Tåkebuen blir skapt av bittesmå regndråper og formes til en ring!

 

For en utrolig klode vi bor på! Hadde du sett disse merkelige fenomenene før? DEL dem med vennene dine på Facebook hvis du også ble imponert!